Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμανάτι η αναδιάρθωση

Αμανάτι η αναδιάρθωση

Ο γενειοφόρος υφυπουργός πάντως το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, είχε εμφανισθεί σφόδρα αισιόδοξος. «Υπάρχουν αυτοί που κερδίζουν το καλοκαίρι στα φιλικά κι αυτοί που κερδίζουν το πρωτάθλημα. Εμείς θα 'μαστε που θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα»

Eκλογές, στις 7 Ιουλίου. Που πάει να πει, τι χαμπάρια μάστορα; Τι θα γίνει με τη μεγάλη ιδέα; Το μεγαλόπνοο σχέδιο της συνδιοργάνωσης του Γιούρο του 2028. Το γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ στο κλειστό του Γαλατσίου. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στο Γουδί, στο ΟΑΚΑ, στον Βοτανικό, ή οπουδήποτε αλλού τέλος πάντων. Τη πρόταση του ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ για τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο, συνολικού κόστους 30 εκατομμυρίων. Την περιβόητη αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Θα μείνει αυτό το τεράστιο έργο του Βασιλειάδη στη μέση;

Ο γενειοφόρος υφυπουργός πάντως το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, είχε εμφανισθεί σφόδρα αισιόδοξος. «Υπάρχουν αυτοί που κερδίζουν το καλοκαίρι στα φιλικά κι αυτοί που κερδίζουν το πρωτάθλημα. Εμείς θα ‘μαστε που θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα». Και για του λόγου το αληθές ο Αλέξης ύστερα από τρεις ώρες ανακοίνωσε ότι πάει σε εκλογές.

Τσιγάρα

Ολα αυτά δείχνουν και είναι κωμικά, αλλά η κατάσταση στον αθλητισμό γενικότερα και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα, κάθε άλλο, παρά για καλαμπούρι προσφέρεται. Εκεί κι αν τα έχουνε μαντάρα οι νταραβεριτζίδες του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο για τσιγάρα, δεν στέλνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο Βασιλειάδης. Που μπορεί οσονούπω, να επιστρέφει στο δικηγορικό του γραφείο, αλλά αφήνει αμανάτι την περιβόητη αναδιάρθωση. Τον νέο καταστατικό χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο Γ. Βασιλειάδης έκανε από δύο τις επαγγελματικές κατηγορίες, τρεις. Αύξησε τον αριθμό των ομάδων από 32 σε 40. Σούπερλιγκ 1 των 14 ομάδων, Σούπερλιγκ 2 των 12 ομάδων και Φούτμπολιγκ των 14 ομάδων. Ας είναι καλά τα λεφτά της ΕΡΤ. Το κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο είναι γεγονός. Χθες μάθαμε ότι ο πρωταθλητής θα βγει μέσω πλέι οφ (για τις θέσεις 1-6) ενώ θα διεξαχθούν και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14.

Πατάτα

Και το να ξεκινήσει βέβαια μια φάμπρικα, είναι εύκολο. Προεκλογική περίοδος γαρ, ανοίγουμε την κάνουλα και μοιράζουμε χρήμα. Πώς κλείνει μετά; Είναι υποχρεωμένη δηλαδή η επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει το ίδιο βιολί; Αν πάει να σταματήσει την κρατική επιδότηση, ή να την προσαρμόσει στα μέτρα της αγοράς, το οικοδόμημα Βασιλειάδη καταρρέει. Με ημερομηνία λήξης το τέλος της προσεχούς περιόδου, η καυτή πατάτα μεταφέρεται στον επόμενο.

Με ομάδες επιπέδου Λαμίας να έχουν καλομάθει σε τηλεοπτικό συμβόλαιο 1,4 εκατ. ευρώ. Και κάθε ομάδα της Σούπερλιγκ 2, 500.000 ευρώ. Επίσης από την ΕΡΤ. Οταν για την επόμενη σεζόν, Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλωνας έχουν εξασφαλίσει από την ΕΡΤ, ίδια λεφτά που έπαιρναν στην Σούπερλιγκ. Σχεδόν τα τριπλάσια από τα πεντακόσια του Πλατανιά, του Απόλλωνα Λάρισας και των άλλων ομάδων της κατηγορίας.

Πίτουρα

Τραγέλαφος. Οι μεταδοτικές ασθένειες ωστόσο συναντώνται και στην πολιτική. Το πλέον εύκολο να κολλήσει το μικρόβιο. Το ψώνιο της παρέμβασης. Οτι, το ποδόσφαιρο ανήκει στον υφυπουργό. Πολύ περισσότερο, όταν συντηρείται με τα λεφτά της ΕΡΤ. Αφού ο Βασιλειάδης έφτιαξε τις επαγγελματικές κατηγορίες κατά πως ήθελε αυτός, ο επόμενος να φτιάξει το δικό του σχέδιο. Ποιος θα τολμήσει να του πει, όχι; Προσοχές θα βαράνε ο ένας μετά τον άλλον. Αρκεί να πληρώνει.

Εχει ενδιαφέρον λοιπόν η επόμενη μέρα. Που δεν θα αργήσει. Με το ποδόσφαιρο αιχμάλωτο και το μπάσκετ διαλυμένο. Δεν θα είναι εύκολο. Να επιβάλλεις κανόνες, να κάνεις παρεμβάσεις, χωρίς να ανακατεύεσαι με τα πίτουρα. Να μην κολλήσεις κι εσύ να διορίζεις τους δικούς σου δικηγόρους και τους δικούς σου δημοσιογράφους στην Ομοσπονδία. Να μην μπεις στη διαδικασία του δούναι και λαβείν. Οψόμεθα.

Για δεύτερη μέρα χθες συνέχισε την αφωνία ο Πάνος Καμμένος.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024