Στο συγκρότημα Αρχαιολογικών Μουσείων και Μουσείων Τέχνης στον Λόφο του Καπιτωλίου, στη Ρώμη στεγάζεται ένας σημαντικός αριθμός αρχαίων ρωμαϊκών αγαλμάτων, επιγραφών, συλλογές κοσμημάτων, νομισμάτων αλλά και έργων τέχνης του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Κοινώς, όλες τις καλλιτεχνικές εμμονές του σχεδιαστή του οίκου, Αλεσάντρο Μικέλε και χτες το βράδυ ήταν όλες εκεί.

 

Το πολύχρωμο όραμα του ιταλικού οίκου Gucci δεν θα μπορούσε να μην εσωκλείσει την αμέριστη αγάπη του Μικέλε για την αρχαιότητα, τα ιδιότροπα σχέδια του, τα ρούχα που δεν έχουν φύλλο αλλά πολύ στιλ. Μετά το Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, το Pitti Palace στη Φλωρεντία και πέρσι στη Ρωμαϊκή Νεκρόπολη (Promenade Des Alyscamps) στην πόλη Αρλ της νότιας Γαλλίας, ο οίκος παρέμεινε εντός έδρας.

 

 

Η Ρώμη, που ο οίκος έχει μεταφέρει τα γραφεία του και συγκεκριμένα στο επιβλητικό Καπιτώλιο οι δημιουργίες έλαμψαν και για μια ακόμη φορά και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η κυριαρχία του Gucci θα είναι και φέτος σαρωτική. Μπορεί βέβαια τα σύνολα να ενισχύθηκαν από την τοποθεσία αλλά το μήνυμά της επίδειξης ήταν ακόμα πιο ισχυρό, καθώς ο σχεδιαστής «κουνούσε» τη σημαία για απόλυτη ελευθερία.

 

 

«Αισθάνομαι την ανάγκη για ελευθερία, μερικές φορές αισθάνομαι σαν να ασφυκτιώ, και πρέπει να δημιουργήσω υποσυνείδητα μηνύματα μέσω της μόδας. Έχω βρει την απόλυτη ελευθερία μέσω της μόδας από τότε που ήμουν παιδί, όποτε ήταν απαραίτητο να μιλήσω », δήλωσε ο Μισέλε, χαρούμενος παραδεχόμενος ταυτόχρονα την εξάντληση μετά την επίδειξη.

 

«Εξάλλου, η αλλαγή της όψεως μας αποτελεί ένδειξη για τα συναισθήματά μας και εκείνοι που κάνουν τη δουλειά μας έχουν κεραίες και κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να τις σπάσει, συνειδητοποιώ ότι γίνονται ολοένα και πιο δυνατές».

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την επίδειξη: