Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Κάρλοβι Βάρι η νέα ταινία του Βαρδή Μαρινάκη

Στο Κάρλοβι Βάρι η νέα ταινία του Βαρδή Μαρινάκη

Παγκόσμια πρώτη της ταινίας «Ζίζοτεκ» του έλληνα σκηνοθέτη στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τσεχίας

Μια γυναίκα εγκαταλείπει τον εννιάχρονο γιο της στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Ο μικρός – το όνομά του Ιάσονας – θα βρει τελικά καταφύγιο στην καλύβα ενός ιδιότροπου μεσήλικα σε κάποιο δάσος. Ο ώριμος άντρας θα βοηθήσει το μικρό αγόρι να βρει οικογένεια, αν και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα είναι αναπάντεχα.

Αυτή πάνω-κάτω είναι η υπόθεση της τελευταίας ταινίας του έλληνα σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη, η οποία γυρίστηκε εννέα περίπου χρόνια μετά την πρώτη του, «Μαύρο λιβάδι» (2010). Τίτλος της «Ζίζοτεκ» και μια πολύ καλή αρχή ορίζει την καριέρα της: η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του τμήματος East of the West (Η Ανατολή της Δύσης) του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας.

Παγκόσμια πρεμιέρα

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Ιουλίου με επαναληπτικές προβολές την Πέμπτη 4 και το Σάββατο 6 του μηνός. Εκτός από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, που είναι και ο σεναριογράφος της (μαζί με τον Σπύρο Κρίμπαλη), βασικοί συντελεστές της θα είναι στο φεστιβάλ προκειμένου να συνομιλήσουν με το κοινό και να προωθήσουν την ταινία. Ενδιαφέρον έχει και το χωροταξικό ταξίδι του «Ζίζοτεκ» που γυρίστηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της Ξάνθης καθώς και στις γύρω περιοχές της: Δαφνώνα, Τοξότες, Κομνηνά, στα Στενά του Νέστου και στο δάσος Κοτζά Ορμάν. Η παραγωγή επισημαίνει την «έμπρακτη και ένθερμη υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και ιδιωτών της Θράκης».

Oι συντελεστές της ταινίας είναι οι κάτωθι:

Ηθοποιοί: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης (πρώτη εμφάνιση στον ρόλο του Ιάσονα), Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Γεωργάκης. Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης. Διεύθυνση φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη. Σκηνογράφοι: Πηνελόπη Βαλτή, Σταύρος Λιόκαλος. Ενδυματολόγος: Εύα Γουλάκου. Μακιγιάζ – κομμώσεις: Ιωάννα Λυγίζου. Casting: Τατιάνα Βέρμπη και Athens Casting. Σχεδιασμός ήχου: Κώστας Φυλακτίδης, Περσεφόνη Μήλιου. Μείξη ήχου: Κώστας Φυλακτίδης.

Color Grading: Μάνος Χαμηλάκης (235) | VFX ΕΦΕ: IXOR VFX, KINEMATIC, Μιχάλης Γκιόκας. Συμπαραγωγοί: ΙΧΟR VFX, δυοτριανταπέντε, STEFI & LYNX, Mabrida Studios, Βαρδής Μαρινάκης, με την υποστήριξη του ΕΚΚ, και της ΕΡΤ ΑΕ Associate Producer: Ορφέας Περετζής. Παραγωγός: Κωνσταντίνος Βασίλαρος, εταιρεία παραγωγής η StudioBauhaus.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στο τέλος του 2019.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024