Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «δώρα» Τσίπρα στους πολιτικούς  του αντιπάλους

Τα «δώρα» Τσίπρα στους πολιτικούς του αντιπάλους

Η αλαζονεία της εξουσίας που είχε περιβάλει αρκετά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θόλωσε την κρίση των κυβερνώντων οι οποίοι έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά τους στα μηνύματα του κόσμου και στη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η κυβερνητική φθορά και η βουβή οργή του κόσμου για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήθηκε να καλυφθεί τις τελευταίες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, με το αφήγημα περί  fake δημοσκοπήσεων  =που ήθελαν να κρύψουν την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ημέρες πριν τη μάχη της 26ης Μαΐου ήρθαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος διαβεβαίωνε με τον αέρα του βέβαιου νικητή ότι το βράδυ της Κυριακής κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους.

Και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας ορκιζόταν ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αίφνης, άφησε μία χαραμάδα για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι δεν στηρίξουν τα μέτρα του.

Και – όπως αποδείχθηκε – το έκανε διότι η βουβή οργή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για τις  αστοχίες και τα λάθη που έγιναν μέσα στην τετραετία, ακουγόντουσαν πλέον καθαρά στην αυλή του Μαξίμου.

Τελικά, όπως ορθά είχε προβλέψει ο Αλέξης Τσίπρας, κάποιοι το βράδυ της Κυριακής όντως έτριβαν τα μάτια τους. Όμως αυτοί δεν βρισκόντουσαν στο αντίπαλο «στρατόπεδο».

Η αλαζονεία της εξουσίας που είχε περιβάλει αρκετά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θόλωσε την κρίση των κυβερνώντων οι οποίοι έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά τους στα μηνύματα του κόσμου και στη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο πρωθυπουργός πλήρωσε πολλές από τις επιλογές και τις πολιτικές που ακολούθησε. Πλήρωσε, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την τραγωδία στο Μάτι, τις μνημονιακές πολιτικές,  τα υπερπλεονάσματα, τις διακοπές στο κότερο, τη στήριξη στις αθλιότητες του Παύλου Πολάκη.

Και βεβαίως τον εναγκαλισμό του με τον Πάνο Καμμένο με την οποίο πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια ενώ θα μπορούσε να έχει επιλέξει να συνεργαστεί με κόμματα από όμορους πολιτικούς χώρους.

Πλήρωσε ότι κρατήθηκε στην εξουσία βασιζόμενος στη  στήριξη βουλευτών άλλων κομμάτων οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Πώς να ξεχαστεί άλλωστε ότι «χώρεσε» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Μεγαλοοικονόμου, ότι υπουργοποιήθηκε ο μέχρι πρότινος πολέμιος του Τσίπρα Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και οι πάλαι ποτέ… Μακεδονομάχοι Τέρενς Κουίκ και Έλενα Κουντουρά.

Ο κ. Τσίπρας αφού σύρθηκε στις εκλογές λόγω των αδιεξόδων πολιτικών του, δεν έδειξε να μαθαίνει από τα λάθη του και έθεσε  και πάλι το δίλημμα στους πολίτες καλώντας τους να επιλέξουν μεταξύ των μέτρων υπέρ των πολλών και της επιστροφής στη λιτότητα.

Στις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη βαριά ήττα δεν υπήρξε καμία αναφορά που να δείχνει ψήγματα αυτοκριτικής.

Δε μίλησε ούτε για λάθη, ούτε για παραλείψεις παρά μόνο για την εργώδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων.

Αν συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση κάνοντας ότι δεν καταλάβαινει  γιατί οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συντριβή και κυρίως αν δεν απολογηθεί για τις αστοχίες και τις παραλείψεις του  στους πολίτες οι οποίοι νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν, ο πρωθυπουργός θα κάνει ένα ακόμη δώρο στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αν συνεχιστεί η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στις λίγες ημέρες που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις εθνικές εκλογές, τότε η ΝΔ  θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την αυτοδυναμία ενώ κόμματα εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ όπως το ΜεΡΑ25, θα καταφέρουν χωρίς κόπο να  αλιεύσουν και άλλους ψηφοφόρους από τη «δεξαμενή» του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024