Η επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή εκτιμώ πως ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής. Και από πλευράς θράσους επιτιθεμένων και από τη μεριά ανύπαρκτης αντίδρασης του κράτους και της κοινωνίας. Λίγα 24ωρα προ των εκλογών η θρασύτατη κίνηση των δειλών αναρχοαυτόνομων έκανε φανερή την απόλυτη περιφρόνησή τους για τους θεσμούς της Δημοκρατίας και για τους κανόνες μιας ορθολογικά συντεταγμένης πολιτείας.

Ολα δείχνουν πως εδώ λειτουργεί ένα φαινόμενο εξασφαλισμένης ατιμωρησίας και μονομερούς εφαρμογής δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Κάποιοι προσβάλλουν θεσμούς και λειτουργίες της κοινωνίας καθώς και της λογικής της προστασίας της ιδιοκτησίας και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Δίχως βέβαια επιπτώσεις, δίχως ουσιαστικά διώξεις και βέβαια δίχως ίχνος κυρώσεων.

Οι μόνες αντιδράσεις είναι φραστικές καταγγελίες της πράξης και βερμπαλισμοί εναντίον των δραστών που μάλλον αντιμετωπίζονται με χαμόγελα συγκατάβασης από τους δράστες. Το συμπέρασμα είναι πως σχεδόν ανεμπόδιστα δύνανται ομάδες εξτρεμιστών να παραβιάζουν νόμους και να προσβάλλουν θεσμούς. Το κοινωνικό σύστημα κλονίζεται και η αξιοπιστία και η σοβαρότητά του καταρρέουν.

Η Δημοκρατία οφείλει να αμύνεται και να μην ενθαρρύνει ούτε και να ανέχεται την ασυδοσία των άκρων. Η περιφρόνηση του θεσμικού πλαισίου μιας οργανωμένης κοινωνίας οφείλουν όλοι να κατανοήσουν πως έχει κόστος. «Αγωνιστές» εκ του ασφαλούς μόνο στη χώρα μας ευδοκιμούν. Η αστική στενότητα αντίληψης που τρέμει τις κυρώσεις κατά των υπονομευτών του τρόπου της ζωής μας πρέπει να πάρει τέλος.

Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να δώσει βροντερή και απόλυτη απάντηση στους κάθε λογής μπαχαλάκηδες του πολιτικού περιθωρίου. Και οι Αρχές να πάρουν το μήνυμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο