Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσανατολικό: Οι Παλαιστίνιοι  δεν θα πάνε στη Μανάμα

Μεσανατολικό: Οι Παλαιστίνιοι δεν θα πάνε στη Μανάμα

Ο Λευκός Οίκος ανήγγειλε την Κυριακή τη διάσκεψη αυτή για τις οικονομικές διαστάσεις του σχεδίου, την οποία συνδιοργανώνει με τη Μανάμα την 25η και την 26η Ιουνίου

Η παλαιστινιακή ηγεσία επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη που οργανώνεται στο Μπαχρέιν τον Ιούνιο για την οικονομική πτυχή του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου για το Μεσανατολικό, που αναμένεται να αποκαλυφθεί προσεχώς.

Ο Λευκός Οίκος ανήγγειλε την Κυριακή τη διάσκεψη αυτή για τις οικονομικές διαστάσεις του σχεδίου, την οποία συνδιοργανώνει με τη Μανάμα την 25η και την 26η Ιουνίου. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους. Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι τόνισαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί «από κανέναν» για τη συνάντηση στο Μπαχρέιν.

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε μέσω Διαδικτύου το βράδυ της Τετάρτης, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ΟΑΠ) τόνισε ότι «η Παλαιστίνη δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Μανάμας».

«Αυτή είναι η κοινή θέση των Παλαιστινίων, από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΑΠ ως τα κινήματα και τις άλλες πολιτικές οργανώσεις, προσωπικότητες, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι Παλαιστίνιοι πρακτικά διέκοψαν τις σχέσεις τους με την αμερικανική κυβέρνηση αφότου ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ερχόμενος σε ρήξη με τη διεθνή συναίνεση δεκαετιών, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017. Θέλουν η ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους που οραματίζονται.

Στη διάσκεψη στη Μανάμα αναμένεται να συμμετάσχουν επικεφαλής ή κορυφαία στελέχη κυβερνήσεων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και διαφόρων εταιρειών.

Πρόκειται για μια «ευκαιρία-ορόσημο» για την «ανταλλαγή ιδεών, τη συζήτηση για τις στρατηγικές, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και των δυνητικών οικονομικών πρωτοβουλιών» που θα γίνουν δυνατές «με μια συμφωνία ειρήνης», ανέφερε την Κυριακή η αμερικανική προεδρία στην κοινή ανακοίνωση που δημοσιοποίησε με το Βασίλειο του Μπαχρέιν.

Οι Παλαιστίνιοι βλέπουν στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο απλώς μια οικονομική επιβράβευση σε αντάλλαγμα για την αποδοχή της ισραηλινής κατοχής.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024