Από τον επόμενο μήνα, το διάσημο Museum of Contemporary Art (MCA) του Σικάγο θα φιλοξενεί έκθεση έργων του Virgil Abloh.

Η έκθεση «Figures of Speech» εστιάζει στη δημιουργική πορεία και τις συνεργασίες του από το 2018 καλλιτεχνικού διευθυντή των ανδρικών κολεξιόν στον οίκο Louis Vuitton στους διαφορετικούς κόσμους στους οποίους αυτός κινείται: αρχιτεκτονική, μόδα, ντιζάιν, μουσική και τέχνη.

Την έκθεση σχεδίασε ο Σαμίρ Μπάνταλ διευθυντής του AMO (του ερευνητικού γραφείου του OMA, του αρχιτεκτονικού γραφείου του Ρεμ Κόολχαας) και την επιμελήθηκε ο Μάικλ Ντάρλινγκ του MCA.

«Μια έκθεση σαν κι αυτήν σε ένα μεγάλο μουσείο σύγχρονης τέχνης είναι το επόμενο ορόσημο στην εξέλιξη της πρακτικής του Virgil» σημειώνει ο Μάικλ Ντάρλινγκ. «Αυτό το show εξετάζει τις επιλογές του Virgil Abloh, τα μέσα που χρησιμοποιεί και το περιβάλλον της καλλιτεχνικής έμπνευσής του.»

«Τα πρότζεκτ του έχουν ξεδιπλωθεί με πρόθεση, ακρίβεια, κριτική διάθεση, ιστορική συνείδηση, πολιτισμική ευαισθησία και επιμέλεια. Και όταν τα βγάλεις από το βουερό και επιπόλαιο περιβάλλον της υψηλής μόδας, των μανεκέν που είναι διασημότητες και του να είσαι πάντα μπροστά απ’ τον άλλον στο χιπ χοπ, αναδύεται ένα πολύ μετρημένο όραμα» υπογραμμίζει.

Η έκθεση πρόκειται να ταξιδέψει και εκτός ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Abloh με το AMO σε άλλα πρότζεκτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ