Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανδρέου: «Να πούμε όχι στη μοιρολατρία»

Παπανδρέου: «Να πούμε όχι στη μοιρολατρία»

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τις «σοσιαλιστικές προοδευτικές δυνάμεις» έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την Κέρκυρα.

Να πούνε «όχι στη μοιρολατρία» και «να δουν κατάματα τα πραγματικά αίτια της κρίσης» για να στηρίξουν στις επικείμενες εκλογές τις «σοσιαλιστικές προοδευτικές δυνάμεις» κάλεσε τους Έλληνες ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κέρκυρα.

«Να πούμε όχι στη μοιρολατρία, να πούμε ένα όχι στην εύκολη παραίτηση ότι η Ελλάδα δε μπορεί. Πολλά μπορούμε, πολλά μπορούν να αλλάξουνε, αρκεί να δούμε κατάματα τα πραγματικά αίτια της κρίσης και να έχουμε την πολιτική βούληση αυτά να τα αντιμετωπίσουμε, να χτυπηθούμε με εκείνα τα συμφέροντα, με εκείνα τα αρνητικά κακώς κείμενα της χώρας μας, τα οποία πρέπει να αλλάξουμε» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας:

«Δυστυχώς οι τελευταίες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και παλαιότερα της ΝΔ, του κυρίου Καραμανλή, αντί να δουν ακριβώς τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, κοιτάξανε απλώς να εκμεταλλευτούν τον πόνο του ελληνικού λαού, για να αναρριχηθούν στην εξουσία και αυτό είναι σήμερα και η αντίθεσή τους. Δεν είναι μία ουσιαστική αντίθεση, είναι μία αντίθεση, για το ποιος αύριο θα έχει και πάλι την καρέκλα. Ενώ όλοι θέλουμε τη νομή της εξουσίας, θέλουμε και την αλλαγή της εξουσίας. Για αυτό όμως θέλουμε και πολιτικούς, εκπροσώπους του ελληνικού λαού, και στη βουλή και στην τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι θα έχουν ως μόνο τους μέλημα το κοινό συμφέρον. Θέλουμε πολιτικούς οι οποίοι δε συμβιβάζονται με τα ισχυρά συμφέροντα, αλλά υπηρετούν το κοινό καλό. Θέλουμε εκπροσώπους οι οποίοι δεν είναι αιχμάλωτοι κάποιων συμφερόντων, αλλά είναι έτοιμοι να συγκρουστούν και να εκπροσωπούν τελικά τον πολίτη, που θέλει πραγματικά αυτές τις αλλαγές».

Όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, «στην Ευρώπη χρειαζόμαστε να κερδίσουνε οι σοσιαλιστικές δυνάμεις. Τα κόμματα τα οποία είναι έτοιμα και έχουν κατανοήσει ότι πρέπει να ανατραπεί μια πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, αυτή που έφερε την κρίση, αυτή που αντί να αντιμετωπίσει με σοβαρή αποτελεσματικότητα τη χρηματοπιστωτική κρίση, ζήτησε και άλλη λιτότητα, ενώ χρειαζόμαστε μία αναπτυξιακή πολιτική με σοβαρές επενδύσεις, δημόσιες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειαζόμαστε μία Ευρώπη, η οποία θα είναι και «πράσινη» θα κοιτάξει το μέλλον, θα κοιτάξει την ανάγκη να μπούμε σε νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, στην κυκλική οικονομία, να χτυπηθεί η ανισότητα και η αδικία , να ξαναχτισθεί ένα νέο κοινωνικό κράτος, μέσα από ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα συνδυάζει και την ισότητα και τις κοινωνικές πολιτικές, αλλά και μαζί μια νέα ενεργειακή πολιτική απέναντι στην κλιματική κρίση».

«Αυτό εκπροσωπούν σήμερα οι σοσιαλιστές και αν και η Ελλάδα και οι Έλληνες δημοκράτες σοσιαλιστές, ψηφίσουν ισχυρά και στείλουν το μήνυμα μεθαύριο στην εκλογική αναμέτρηση, έχουμε την πιθανότητα να βγούμε και πρώτοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων , αλλάζοντας την πορεία της Ευρώπης, μια Ευρώπη που χρειαζόμαστε, ενωμένη, ισχυρή, αλλά δημοκρατική και σοσιαλιστική. Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες σε ουσιαστική συμμετοχή , συμμετοχή όχι απλώς στην κάλπη, αλλά συμμετοχή για την ουσιαστική αλλαγή στη χώρας μας» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, βρέθηκε για λίγες ώρες στο νησί των Φαιάκων, προκειμένου να δώσει τη στήριξή του στον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αλέξ. Αλεξάκη, ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το Ασιατικό Μουσείο Τέχνης στα παλαιά ανάκτορα της Κέρκυρας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024