Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νόνη Δούνια: Ο Πειραιάς είναι η πόλη μας, μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη

Νόνη Δούνια: Ο Πειραιάς είναι η πόλη μας, μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη

Η πειραιώτισσα καλλονή είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και μιλά για το όραμά της για την πόλη που μεγάλωσε και ζει

Μετά από μια πετυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας και της showbiz, η Νόνη Δούνια με ισχυρή διάθεση, όραμα και ικανότητες σηκώνει τα μανίκια και ετοιμάζεται να… πιάσει δουλειά και να συμβάλει στη δημιουργία μιας πόλης με προοπτική. «Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει προορισμός και όχι πέρασμα, πληροί όλες τις προϋποθέσεις», δηλώνει.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Νόνης Δούνια:

Είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι και διοικητικό μέλος του οργανισμού πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Πειραιά οπότε βλέπω από μέσα το έργο που γίνεται τα τελευταία περίπου 5 χρόνια. Μετέχω μάλιστα σε δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. Ο πατέρας μου δούλεψε 35 χρόνια στον δήμο οπότε έχω και μία συναισθηματική σχέση μαζί του. Μένω εδώ, μεγάλωσα εδώ. Τα παιδιά μου εδώ έπαιξαν, εδώ πήγαν σχολείο, εδώ αθλούνται.

Ο Πειραιάς είναι η πόλη μας, οπότε αποδέχθηκα την πρόταση με χαρά και θεωρώ ότι οποιοσδήποτε τρόπος υπάρχει ώστε να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής μας στην πόλη που ζούμε είναι ευπρόσδεκτος. Είναι σαφώς καλύτερο να κάνει ο καθένας μας ό,τι μπορεί από το να γκρινιάζουμε και να παραπονιόμαστε».

 Πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι σε τέτοιου είδους προσπάθειες;

«Όσο σημαντικοί είναι οι πιο παλιοί που έχουν και την εμπειρία, άλλο τόσο σημαντικοί είναι και οι νέοι γιατί φέρνουν καινούργιες ιδέες, καινούργιες προτάσεις και ίσως έχουν και μια παραπάνω διάθεση να κάνουν πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πιο μεγάλοι δεν έχουν. Η εμπειρία συνδυασμένη με τα νέα μυαλά νομίζω ότι μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε οποιονδήποτε τομέα. Είναι το ιδανικό σενάριο».

Σε ποιους τομείς πρέπει να ρίξει το βάρος του ο συνδυασμός του «Πειραιά Νικητή», με τα δικά σας μάτια ως γυναίκα και ως μητέρα;

«Μια πόλη πρέπει να είναι καθαρή, προσβάσιμη σε όλους και να διευκολύνει την καθημερινότητα της οικογένειας. Πρέπει επίσης να υπάρχουν και να λειτουργούν σωστά αθλητικά κέντρα και χώροι πολιτισμού. Εκεί έχει εστιάσει ο Δήμος Πειραιά και θα συνεχίσει αυτό το σημαντικό έργο. Όλα αυτά είναι πολύτιμα για μια μέση ελληνική οικογένεια και για μια μητέρα που μεγαλώνει τα παιδιά της σε αυτή την πόλη.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι τομείς που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον στον Πειραιά. Ο Πειραιάς έχει το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη, αυτό που θέλουμε λοιπόν είναι να μην είναι απλά ο Πειραιάς ένα πέρασμα, αλλά να είναι προορισμός. Και μπορεί να είναι προορισμός, γιατί έχει ενδιαφέρον για τον επισκέπτη και δυνατότητες. Επιπλέον, πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το κομμάτι των έργων που έχουν υπογραφεί.

Ο Πύργος του Πειραιά για παράδειγμα, πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί. Θα δώσει και μια άλλη ανάταση στους επιχειρηματίες της περιοχής. Όπως επίσης και η ανάπλαση του Μικρολίμανου θα αναδείξει μία από τις ομορφιές του Πειραιά,  η οποία ενδεχομένως θα προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο και αυτό με τη σειρά του σημαίνει περισσότερη δουλειά για όλους και βεβαίως περισσότερη προβολή για την πόλη».

Η Νόνη Δούνια με τα παιδιά της.
Κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, και του «Πειραιά Νικητή».

Προβλήματα υπάρχουν πάντα σε κάθε πόλη, ωστόσο αυτά τα 4,5 χρόνια στον Πειραιά έγιναν πολλά και αξιόλογα έργα. Ποιος είναι όμως ο πιο σημαντικός λόγος που θεωρείτε ότι αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί;

«Είναι σίγουρα η εξοικονόμηση πόρων, που αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί χωρίς πόρους δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Έχουν λοιπόν εξασφαλιστεί κάποια κονδύλια τα οποία θα πέσουν στον Δήμο. Έτσι, η πορεία αυτή δεν πρέπει να ανακοπεί, καθώς με τους κατάλληλους ανθρώπους στον κάθε τομέα θα αξιοποιηθούν σωστά όλα αυτά».

Ποιότητα ζωής

Ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα φροντίδας σας;

«Δεν μου μένει και πολύς χρόνο να ασχοληθώ σχολαστικά με τον εαυτό μου. Ωστόσο κάνω αυτά που κάνουν οι περισσότεροι. Προσέχω δηλαδή, τη διατροφή μου, τη ζωή μου γενικότερα. Θα κοιμηθώ σωστά, προσπαθώ να αθλούμαι, δεν τρέχω βέβαια στο γυμναστήριο και δεν περνάω τρεις ώρες εκεί. Δεν μπορώ να το κάνω πια αυτό, αλλά φροντίζω να περπατάω και να κολυμπάω. Μια καλή ποιότητα ζωής αντανακλά τόσο στην εξωτερική μας εμφάνιση όσο και στον εσωτερικό μας κόσμο. Είμαι θετικός άνθρωπος. Η μιζέρια και η γκρίνια δεν μου ταιριάζουν».

Ερεθίσματα που σας κάνουν να νιώθετε καλά;

«Τα παιδιά μου πρώτα από όλα. Γι’ αυτό και θέλω να είμαι καλά πρώτα για εκείνα. Αν δεν είναι καλά η βάση όλα τα άλλα καταρρέουν Πρέπει λοιπόν η μαμά να είναι καλά ώστε να λειτουργήσουν και μέσα στο σπίτι όλα καλύτερα».

Πρόληψη

«Κοντά στα γενέθλιά μου θα κάνω ένα τσεκ απ με όλα όσα αυτό περιλαμβάνει (καρδιολογικό έλέγχο, τεστ Παπ, μαστογραφία κ.λπ.). Από εκεί και πέρα προσέχω πολύ το δέρμα μου. Τα τελευταία χρόνια, δεν βγαίνω ποτέ χωρίς αντηλιακό. Ο ήλιος έχει αλλάξει. Επίσης δίνω σημασία στην καλή ενυδάτωση. Πίνω λοιπόν πολύ νερό. Είναι κάτι που το επιβάλλω στον εαυτό μου, ακόμη και όταν δεν το έχει ανάγκη».

Προσδοκίες

«Προσδοκώ να μεγαλώσω δύο ευτυχισμένα παιδιά. Προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου. Η δουλειά μου έρχεται δεύτερη από τότε που έγινα μαμά. Επιθυμώ επίσης να εξελίσσομαι, δεν μου αρέσει να μένω στάσιμη. Θέλω να δοκιμάζω τον εαυτό μου σε καινούργια πράγματα, να παραμένω δραστήρια. Αυτό μου δίνει δύναμη, με κρατάει μακριά από την κατάθλιψη, που νομίζω ότι είναι η ασθένεια της εποχής μας».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024