Δύο γιοτ, που ανήκουν σε Ρώσους μεγιστάνες, συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο των καλύτερων θαλαμηγών του κόσμου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των διοργανωτών του διαγωνισμού The World’s Superyacht Award, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, γράφει η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Καλύτερος θαλαμηγός για το 2019, η Black Pearl

H θαλαμηγός Βlack Pearl

Η μία θαλαμηγός, που πήρε την διάκριση, ονομάζεται Black Pearl και ανήκει στον πρώην μεγαλομέτοχο της πετρελαϊκής εταιρείας Burneftgaz, που έχει την έδρα της στην πόλη Τιουμέν, τον Όλεγκ Μπουρλάκοφ, η περιουσία του οποίου φθάνει στα 650 εκατομμύρια δολάρια και ο οποίος καταλαμβάνει την 158η θέση μεταξύ των 200 πλουσιότερων Ρώσων επιχειρηματιών.

Ανήκει στον πρώην μεγαλομέτοχο της πετρελαϊκής εταιρείας Burneftgaz, η περιουσία του οποίου φθάνει στα 650 εκατ. δολάρια

Η θαλαμηγός Black Pearl ανακηρύχθηκε η καλύτερη θαλαμηγός του 2019 στην κατηγορία των ιστιοφόρων θαλαμηγών.

Η Black Pearl καθελκύστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ναυπηγήθηκε στα ολλανδικά ναυπηγεία Oceanco.

Η επιτροπή των κριτών αποφάσισε να ξεχωρίσει την θαλαμηγό αυτή καθώς τόσο ως προς τις τεχνολογικές της δυνατότητες όσο και ως προς τις ανέσεις της δεν υστερεί των θαλαμηγών που κινούνται με μηχανές, παρόλο που χρησιμοποιεί μόνο την ισχύ του ανέμου και του ηλεκτρισμού που παράγεται από γεννήτριες.

Η αξία της φθάνει τα 220 εκατομμύρια δολάρια. Φωτογραφία: Facebook

Όπως σχεδιάζει ο ιδιοκτήτης της, μελλοντικά η θαλαμηγός θα κινείται με την ηλιακή ενέργεια.

Η Black Pearl καθελκύστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ναυπηγήθηκε στα ολλανδικά ναυπηγεία Oceanco.

Η μέγιστη ταχύτητα της είναι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ 17,5 κόμβοι. Η θαλαμηγός Black Pearl πήρε επίσης το βραβείο στην κατηγορία των «ιστιοφόρων μήκους άνω των 60 μέτρων».

Έχει μήκος 106 μέτρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού Forbes η αξία της φθάνει τα 220 εκατομμύρια δολάρια.

Η DAR, η θαλαμηγός με τον καλύτερο κινητήρα

Η άλλη θαλαμηγός, που λέγεται DAR, σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού Forbes ανήκει στον πρώην μέτοχο της Stroigazconsulting Ζιγιάντ Μανασίρ.

View this post on Instagram

RepostBy @_christo303_: "Dar, the Oceanco Y717, taking a day of rest at Èze after the Monaco Yacht Show. The Luiz deBasto design with an interior by Nuvolari Lenard keeps winning trophies : after the World Yacht Trophy award, she was awarded another at Monaco. #yacht #superyacht #superyachtdesign #superyachtindustry #superyachtexterior #superyachtinteriors #megayacht #yachtspotting #yachtdar #daryacht #mydar #oceanco #oceancoyacht #luizdebasto #debastodesigns #luizdebastodesign #nuvolarilenard #mys2018 #monacoyachtshow2018 #monacoyachtshow #ezesurmer #billionaire #billionairetoys #yachtinglifestyle #dji #djimavic @oceancoyacht @luizdebasto @debastodesign @nuvolarilenard @nuvolari_lenard_design @danlenarddiaries @monacoyachtshow_official @djimavicpro @djiglobal" #beautifulhorseofficial #marcelothanaka #yachtingmatt

A post shared by YACHTING MATT OFFICIAL (@yachtingmatt) on

Το 2016 ο Μανασίρ συμπεριελήφθη για τελευταία φορά στον κατάλογο των 200 πιο πλούσιων επιχειρηματιών της Ρωσίας , με περιουσία που φθάνει τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Η θαλαμηγός DAR ανακηρύχθηκε καλύτερη θαλαμηγός με κινητήρα μήκους 90 μέτρων, η οποία επίσης ναυπηγήθηκε στα ολλανδικά ναυπηγεία Oceanco, όπως και η Black Pearl.

Πριν παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της, η θαλαμηγός είχε την ονομασία Project Shark, καθώς η πλώρη της θυμίζει την όψη του καρχαρία ενώ η πρύμνη το πτερύγιο του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας