Η Κυριακή, για τους φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Μούρχάουζ στην Ατλάντα της Τζόρτζια, έμελλε να τους μείνει αξέχαστη.

Όλοι οι φοιτητές περίμεναν ότι θα είναι μια όμορφη μέρα, η ημέρα της Αποφοίτησής τους από το πανεπιστήμιο, όμως η ομιλία που εκφώνησε ο Ρόμπερτ Φ. Σμιθ, Αφροαμερικανός επιχειρηματίας η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 4,4 δισ. δολάρια, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

«Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγα καύσιμα στο λεωφορείο σας», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, προμηνύοντας το ταμείο που δημιούργησε η οικογένειά του για να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια όλων των απόφοιτων.

«Γνωρίζω ότι η τάξη μου θα φροντίσει να το ξεπληρώσει αυτό στο μέλλον», επεσήμανε στην συνέχεια, παραπέμποντας τους απόφοιτους σε πράξεις κοινωνικής προσφοράς, ώστε η επόμενη γενιά να χαίρει των ίδιων ευκαιριών.

«Θέλω η τάξη μου να κοιτάξει αυτούς τους απόφοιτους (…), ας διασφαλίσουμε ότι κάθε τάξη θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες στο μέλλον διότι είμαστε αρκετοί ώστε να φροντίσουμε την κοινότητά μας. Είμαστε αρκετοί για να διασφαλίσουμε ότι έχουν όλοι μία ευκαιρία στο Αμερικανικό Όνειρο», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του Σμιθ, φυσικά έγινε δεχτή με ενθουσιασμό από τους περίπου 400 φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Οι αντιδράσεις τους ποικίλουν. Άλλοι χαμογελούν, άλλοι μένουν άναυδοι, όλοι όμως ξεσπούν σε χειροκροτήματα και τον κατονομάζουν «MVP», «Most Valuable Player», αφού πράγματι η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία τον καθιστά τον «πολυτιμότερο παίκτη».

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία του Μούρχάουζ, στο οποίο έχουν φοιτήσει μεταξύ άλλων ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι και ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο