Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η έκθεση «Dior» ταξιδεύει στο Ντάλας

Η έκθεση «Dior» ταξιδεύει στο Ντάλας

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή και ολοκληρώνεται την 1η Σεπτεμβρίου

Μετά το ντεμπούτο της στο Denver Art Museum τον Δεκέμβριο του 2018, η έκθεση «Dior: From Paris to the World» μετακομίζει στο Dallas Museum of Art. Η έκθεση σχεδιάστηκε για μια ακόμη φορά από το στούντιο OMA, και 30 καινούργιες κρεασιόν θα επιδειχθούν για πρώτη φορά.

Στην έκθεση ιχνηλατείται η ιστορία του γαλλικού οίκου μόδας καθώς και οι επιρροές και εμπνεύσεις του, μέσω μια επιλογής σχεδόν 200 κρεασιόν υψηλής μόδας και αξεσουάρ, φωτογραφιών, αρχικών σχεδίων, βίντεο επιδείξεων και άλλου αρχειακού υλικού. Φιλοξενείται στον θόλο και τις αίθουσες που τον περιτριγυρίζουν στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Έντουαρντ Λάραμπι Μπαρνς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το OMA μεταμόρφωσε τον χώρο σε μια απέραντη «πασαρέλα». Το σκηνικό εμπνέεται από το show του Christian Dior το φθινόπωρο του 1999, στο Versailles l’Orangerie, όπου η επίδειξη έγινε κάτω από θολωτή οροφή. Εντούτοις, στο Ντάλας είναι οι επισκέπτες αυτοί που «βαδίζουν στην πασαρέλα» ενώ τα μανεκέν έχουν τον ρόλο του θεατή.

«Το σχέδιό μας για τον κεντρικό χώρο λειτουργεί ως νέος δρόμος μέσα στην περιοχή των τεχνών και είναι, ταυτόχρονα, πείραμα για τους τρόπους με τους οποίους γίνεται αντιληπτή η μόδα» εξήγησε ο επικεφαλής του νεοϋορκέζικου γραφείου του OMA, Σοχέι Σιγκεμάτσου. «Αναποδογυρίζοντας το αφήγημα της σχέσης θεατή-θεάματος, εγκαινιάζει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ αρχιτεκτονικής, μόδας και του θεατή» πρόσθεσε.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή και ολοκληρώνεται την 1η Σεπτεμβρίου.

View this post on Instagram

April showers bring May flowers – no shortage of which will be in “Dior: From Paris to the World.” Christian Dior and several of his successors were avid gardeners, which inspired floral motifs throughout many of their creations. Today, creative director Maria Grazia Chiuri draws inspiration from the embroideries of Dior’s era, or creates scatterings of hand-dyed petals that suggest the fragile beauty of pressed flowers. #DiorinDallas #FashionFriday . “Dior: From Paris to the World” opens to the public May 19. Get tickets at DMA.org/Dior . Image: Look 28. Christian Dior by Maria Grazia Chiuri. Haute Couture Spring-Summer 2017. Courtesy of Dior. . . #Dior #Dallas #DallasMuseumofArt #Floral #Fashion

A post shared by Dallas Museum of Art (@dallasmuseumart) on

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024