Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αστροναύτες «σαπίζουν» με Game of Thrones

Οι αστροναύτες «σαπίζουν» με Game of Thrones

Σε ένα στριμωγμένο και απομονωμένο περιβάλλον όπως του Διαστημικού Σταθμού, οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ψυχική τους υγεία

«Ground Control to Major Tom… Ground Control to Major Tom…». Ποιος δεν θυμάται εκείνο το θρυλικό βιντεάκι του 2013, που απεικονίζει τον καναδό αστροναύτη Κρις Χάντφιλντ να τραγουδάει, σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, με την κιθάρα στο χέρι, το «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι; Ακόμα και ο ίδιος ο Μπάουι είχε χαρακτηρίσει την ερμηνεία του ως την πιο εύστοχη που έχει γίνει ποτέ. «Η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουν», είχε δηλώσει με τη σειρά του ο 59χρονος πια Χάντφιλντ, ο πρώτος αστροναύτης που έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στον κυβερνοχώρο, «είναι πότε θα μπορούν οι κανονικοί άνθρωποι να ταξιδέψουν στο φεγγάρι. Και η απάντηση που δίνω πάντα είναι ότι κι οι αστροναύτες απλοί, κανονικοί άνθρωποι είναι». Τόσο απλοί και κανονικοί, που, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο αμερικανός αστροναύτης Ντριου Φόιστελ, έπειτα από έξι μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιδίδονται και αυτοί στο περίφημο binge-watching – κατά το ελληνικότερο, «σαπίζουν» βλέποντας τηλεοπτικές σειρές.

Ο Φόιστελ επέστρεψε από τον ΔΔΣ τον Οκτώβριο και προ ημερών είχε ραντεβού σε ένα καφέ με μια αρθρογράφο του «Atlantic», τη Μαρίνα Κόρεν. Εκείνη ήθελε να μιλήσουν για τη δουλειά του ως αστροναύτη της NASA, για το κατά πόσο ένιωθε νευρικότητα επισκευάζοντας το τηλεσκόπιο «Hubble» με τίποτε άλλο παρεκτός μια διαστημική στολή ανάμεσα στον ίδιο και το διαστημικό κενό, για το πώς είναι να «περπατάει» κανείς στο Διάστημα, για το πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή του πίσω στη Γη.

-Πώς περνούν τον χρόνο τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι αστροναύτες;

-Τι περιλαμβάνει το ημερήσιο πρόγραμμα τους;

-Ποια είδη ψυχαγωγικών προγραμμάτων παρακολουθούν;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο

Οι αστροναύτες «σαπίζουν» με Game of Thrones

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024