Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλει πολλή δουλειά η επόμενη μέρα

Θέλει πολλή δουλειά η επόμενη μέρα

Θέλει πολλή δουλειά από την επόμενη κιόλας μέρα. Αλλά, όσο πιο γρήγορα έρθει αυτή, τόσο το καλύτερο για όλους

«Αν υπήρχε πρόβλημα με τα μέτρα, θα αντιδρούσαν οι αγορές», απεφάνθη ο θυμόσοφος πρωθυπουργός μας. Μόνη της αυτή η δήθεν διαπίστωση δεν αποδεικνύει μόνο ότι ο άνθρωπος είναι, προφανώς, μακριά νυχτωμένος, έστω και από την απλούστερη των οικονομικών αναλύσεων, αλλά ως πρωθυπουργός είναι και επικίνδυνος.

Στις πρώτες 48 ώρες της ανακοίνωσης των μέτρων, η διαφορά μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε όσο είχε μειωθεί το τελευταίο δίμηνο. Το Χρηματιστήριο, που το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε ανοδική πορεία, γνώρισε μέρες καθίζησης. Τα μηνύματα από κάθε Ευρωπαίο εταίρο έδειξαν ότι μπορεί να υπήρχε μία γενική εικόνα περί επικείμενων, λελογισμένων προεκλογικών παροχών, αλλά μετά τις ανακοινώσεις προέκυψε ακόμα και το ενδεχόμενο κυρώσεων στο Eurogroup της 13ης Ιουνίου.

Το δήθεν μαξιλάρι των 5,5 δισ. δεν μπορεί φυσικά να λειτουργήσει με τον τρόπο που «οραματίστηκε» ο Τσίπρας και, φυσικά, οι δανειστές αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τη δυνατότητα επίτευξης των αιματηρών πλεονασμάτων για τα οποία ο ίδιος δέσμευσε την ελληνική οικονομία για τα επόμενα χρόνια.

Σε μία περίοδο που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνώσει το οικογενειακό εισόδημα, που η τετραετής φορομπηχτική πρακτική έχει διαλύσει κάθε επιχείρηση, που το Δημόσιο χρωστά σχεδόν 2,5 δισ. στους Έλληνες πολίτες, που 250.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης περιμένουν στο ράφι του υπουργείου, είναι σημαντικό έστω και το 1 ευρώ παροχής.

Είναι, όμως, λυπηρό και αξιοθρήνητο να ανακοινώνεις μέτρα που ξέρεις ότι δεν θα εφαρμόσεις και με την άστοχη προεργασία σου να θέτεις εν αμφιβόλω, όχι την προσπάθεια τη δική σου, αλλά την προσπάθεια όλων των συμπολιτών μας.

Το σημαντικότερο στις αντιδράσεις αγορών και θεσμών είναι ότι για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι εκτός από σχέδιο, αυτή η κυβέρνηση, σε αυτά τα 4,5 χρόνια, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ούτε την εμπιστοσύνη κάποιου.

Θέλει πολλή δουλειά από την επόμενη κιόλας μέρα. Αλλά, όσο πιο γρήγορα έρθει αυτή, τόσο το καλύτερο για όλους.

Η Σοφία Νικολάου είναι υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Α΄ Αθήνας – Δικηγόρος

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024