Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρέας Κονδύλης: Είμαστε «Περήφανοι για τον Αλιμο», τον δήμο μας

Ανδρέας Κονδύλης: Είμαστε «Περήφανοι για τον Αλιμο», τον δήμο μας

Άρθρο του Κονδύλη Ανδρέα

Ο Αλιμος ήταν μια παραμελημένη πόλη. Πολλοί κάτοικοι, εξαιτίας αυτού, είχαν υιοθετήσει μια συμπεριφορά πλήρους αδιαφορίας απέναντι στην καθημερινή πραγματικότητα της πόλης. Οταν αναλάβαμε ως δημοτική αρχή, έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για ριζικές αλλαγές και άμεσα αποτελέσματα, προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο του Αλίμου ότι εμείς πραγματικά θέλαμε και μπορούσαμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη. Μόνο έτσι ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των δημοτών στην τοπική εξουσία. Γιατί, κακά τα ψέματα, αν δεν έχεις στο πλάι σου τον πολίτη καλοπροαίρετο και πρόθυμο να συνεργαστεί στον πολιτισμό της καθημερινότητας, δεν μπορείς να καταφέρεις και πολλά πράγματα, όσο μεγάλο κι αν είναι το όραμά σου.

Σηκώσαμε λοιπόν μανίκια και ρίξαμε στην αρχή μεγάλο βάρος στην καθαριότητα, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου μας. Η αποκομιδή των απορριμμάτων, ο οδοκαθαρισμός, το πλύσιμο κι η απολύμανση των κάδων κι ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων έγιναν «τακτικές» ενέργειες στην πόλη. Ταυτόχρονα πολλά ήταν τα κλαδέματα και τα φυτέματα. Η εικόνα της πόλης άλλαξε γρήγορα και είχαμε αρχίσει να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών, ώστε, όταν διανείμαμε δωρεάν οικιακούς κάδους ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, η ανταπόκριση υπήρξε πολύ θερμή.

Οι βασικοί μας άξονες ήταν η καθαριότητα, τα οικονομικά, και ο αθλητισμός με τον πολιτισμό. Παρά την κρίση, επιτύχαμε πολλά στους αναφερθέντες τομείς, ενισχύοντας παράλληλα τις κοινωνικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες. Μειώσαμε τα χρέη του δήμου κατά 45% και αυξήσαμε τα ταμειακά αποθεματικά του. Ανακαινίσαμε όλους τους αθλητικούς χώρους και τοποθετήσαμε υπαίθρια γυμναστήρια σε κάθε γειτονιά, για να μπορούν να γυμνάζονται δωρεάν μεγάλοι και μικροί, όποτε και όσο θέλουν, ενώ και οι 23 παιδικές χαρές του Αλίμου διαθέτουν πλέον, μετά την αναβάθμισή τους, το ειδικό σήμα πιστοποίησης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Χάρη στη Γραμμή Δημότη και την εφαρμογή «Novoville», που καθιερώσαμε, οι δημότες έγιναν οι καλύτεροι συνεργάτες μας στον άμεσο εντοπισμό προβλημάτων. Επίσης, δημιουργήσαμε τους δύο πρώτους στην Ελλάδα Σταθμούς Δωρεάν Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια υλοποιήσαμε ασφαλτοστρώσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες ανακατασκευές πεζοδρομίων και η αλλαγή όλου του δημοτικού οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα LED νέας τεχνολογίας.

Δημιουργήσαμε δύο νέους παιδικούς σταθμούς, βάψαμε, επισκευάσαμε και καλύψαμε ελλείψεις σε σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία και άρχισε για πρώτη φορά στον δήμο μας η λειτουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Εκδώσαμε τους «Αρχαιολογικούς περιπάτους στον Αλιμο», έναν πολύ ενδιαφέροντα οδηγό που μοιράστηκε δωρεάν στα σχολεία, καθώς και το λεύκωμα «Αλιμος, η πόλη μας», που διανεμήθηκε κι αυτό δωρεάν κατά την παρουσίασή του κι έγινε ανάρπαστο!

«Περήφανοι για τον Αλιμο» είναι το σύνθημά μας στις εκλογές που έρχονται. Και πράγματι! Είμαστε περήφανοι, γιατί ο δήμος μας στα πέντε προηγούμενα χρόνια, εκτός των άλλων, έκανε επίτιμους δημότες τον Σταμάτη Κριμιζή και τον Αλέκο Φασιανό, απέκτησε τον δικό του θερινό κινηματογράφο στην παραλία, έστησε τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό του σταθμό κι έβαλε τις βάσεις για τη Δημοτική του Πινακοθήκη με συλλογή έργων και επτά μεγάλες εικαστικές εκθέσεις! Παρά τους δαιδάλους της γραφειοκρατίας… παρά τις τρικλοποδιές…

Ο Ανδρέας Κονδύλης είναι δήμαρχος Αλίμου και εκ νέου υποψήφιος

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024