Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παχατουρίδης : «Αντίπαλός μας μόνο τα προβλήματα της κοινωνίας»

Παχατουρίδης : «Αντίπαλός μας μόνο τα προβλήματα της κοινωνίας»

Συνέντευξη του Ανδρέα Παχατουρίδη, δήμαρχο Περιστερίου

Με βασικό στόχο να ανέβει το Περιστέρι στην κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας του 21ου αιώνα, ο εδώ και τέσσερις θητείες δήμαρχος της πόλης, και ένας από τους μακροβιότερους σε δημαρχιακή καρέκλα, Ανδρέας Παχατουρίδης θα δώσει για μία ακόμη φορά το «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Μάλιστα, απαντά στα «ΝΕΑ» και για το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ποια είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν ακόμη τους Περιστεριώτες;

Επί 17 ολόκληρα χρόνια λειτουργήσαμε και εξακολουθούμε να λειτουργούμε ως ενιαία και αρραγής ομάδα κρούσης σε σχέση με τα πάσης φύσεως ζητήματα – αιτήματα – προβλήματα της λαοπληθούς τοπικής μας κοινωνίας. Αλλωστε μιλάμε για το κομβικό του Λεκανοπεδίου Αττικής και όχι μόνον, Περιστέρι.

Μια πόλη από τις δέκα μεγαλύτερες ανά την ελληνική επικράτεια. Σε συνάρτηση, λοιπόν, με την πληθυσμιακή πυκνότητα και τη διοικητική ευρύτητα, φροντίζουμε τα μέγιστα για την ετοιμότητα αντιμετώπισης και ανταπόκρισής μας σε κάθε νεύμα των συμπολιτών μας. Ωστε να προλαμβάνουμε και να αποτρέπουμε στην πλειονότητά τους τη δημιουργία προβληματισμών.

Σημειωτέον ότι εξαρχής για εμάς εκείνο που ίσχυε και εξακολουθεί να ισχύει, είναι ένα: αντίπαλος δικός μας είναι μόνον τα προβλήματα της κοινωνίας και κανένας άλλος. Και με την κοινωνία διαρκώς μπροστά μας πασχίζουμε διαχρονικά και αδιάλειπτα για καθετί που την απασχολεί.

Για ποιο έργο κατά τη διάρκεια των τεσσάρων θητειών στο τιμόνι του δήμου δηλώνετε υπερήφανος;

Τι να ξεχωρίσω; Το Δημαρχιακό Μέγαρο. Πολυδύναμο και συγχρονισμένο με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα και τις ανάγκες μιας σημερινής πλέον μεγαλούπολης. Κομβική πρωταγωνίστρια πλέον, σε παναττική εμβέλεια και όχι μόνον. Πλατείες, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακοί σταθμοί, γήπεδα, κολυμβητήρια, εικαστικά, χώροι και εκδηλώσεις πολιτισμού, θεατρικής έκφρασης και τέχνης, έργα κυκλοφοριακής ανάπλασης και δόμησης.

Τομέας καθαριότητας και περιβάλλοντος, με θεαματικά άλματα στον πήχη των κατακτήσεων και επιτυχιών. Ολα με κάνουν υπερήφανο. Διότι όλα, μηδενός εξαιρουμένου, κατέστησαν υπερήφανο το Περιστέρι. Το καθιέρωσαν ως πόλη-πρότυπο, με διακριτούς και ρηξικέλευθους ρυθμούς αναμόρφωσης, ανάπτυξης, προόδου και πρωτοπορίας.

Ευελπιστείτε σε ένα ποσοστό, όπως αυτό που σας ανέδειξε δήμαρχο το 2014;

Εκείνο που διακρίνω είναι τα ποσοστά αμφίπλευρης αγάπης. Στις 26 Μαΐου 2019 έχουν ιστορικό και πάλι ραντεβού η αγάπη των συμπολιτών με τη δική μας. Επειδή λοιπόν αυτό το κοινό σημείο συνάντησης είναι καρμικό, για το Περιστέρι και την καλύτερη Ομάδα, την Ομάδα Νίκης, που είναι η Ομάδα μας, πιστεύουμε πως η αγάπη και η δύναμή της είναι εκείνη που για μία ακόμη φορά θα διαπρέψει και θα νικήσει στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο Κλεισθένης θα λύσει ή θα δημιουργήσει ζητήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτελεί σημαντικό έργο. Οσο περισσότερο οι κρατούσες συνθήκες είναι συνεπίκουρες του καθοριστικής σημασίας για πόλεις και τοπικές κοινωνίες αυτοδιοικητικού έργου, τόσο η αποδοτικότητα και τα επιτεύγματα του εν λόγω έργου θα προσεγγίζουν έως και θα ταυτίζονται με τον σημαίνοντα θεσμικό ρόλο και σκοπό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα.

Πώς θα είναι – κατά τη γνώμη σας – το Περιστέρι σε μια διετία;

Το αύριο και το μετά συμβαδίζει με το φιλόδοξο και ανεξάντλητο όνειρο και όραμά μας για το Περιστέρι και την πορεία του. Οπως μέχρι σήμερα η πλοήγηση του ονείρου έκανε την ανατροπή και την υπέρβαση, άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο θα συνεχίσουμε να ατενίζουμε το αύριο της πόλης με ρυθμούς απογειωτικούς και ταχύτητες διακτινισμού, δράσεων, υλοποιήσεων και πρωτοβουλιών. Με ζητούμενο, ένα. Το Περιστέρι, ο πυρήνας του ονείρου μας, στην κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας του 21ου αιώνα και ακόμη πιο ψηλά.

Θα βλέπατε θετικά τη μεταπήδησή σας στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Όπως έχω προαναφέρει, επικρατέστερη δύναμη στα 17 συναπτά έτη της δημαρχιακής ηγεσίας του Περιστερίου είναι η αγάπη που μας δένει άρρηκτα με την πόλη και εκείνους που την αποτελούν. Περιστέρι είμαστε όλοι μαζί και ένας ένας ξεχωριστά. Οταν λοιπόν είσαι και νιώθεις ενσωματωμένος με την πόλη σου. Οταν την καλημέρα την πρωτολές σ’ εκείνη. Οταν περιμένεις να τη βάλεις για ύπνο προηγουμένως και ύστερα αποσύρεσαι εσύ, στο τέλος της κάθε μέρας σου. Οταν χνώτα, χτυποκάρδια, λόγια, χαρές και λατρεμένες στιγμές ζωής, είναι όλα μοιρασμένα ανάμεσα στην κοινωνία της πόλης μου και σε μένα, δεν νομίζω ότι μένει ελεύθερο χιλιοστό σκέψης και επιλογής για μεταπήδηση οπουδήποτε αλλού. Το Περιστέρι μόνον υπάρχει. Και είναι η μοίρα της ζωής μου. Στην πόλη μου, την κοινωνία της και τη βαρυσήμαντη αυτοδιοικητική αποστολή, ευθύνη και υποχρέωσή μου, δηλώνω και παραμένω εσαεί αποκλειστικά ταγμένος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024