Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν οι σπασμένες βιτρίνες γίνονται τουριστική ατραξιόν

Όταν οι σπασμένες βιτρίνες γίνονται τουριστική ατραξιόν

Μη δημοκρατία είναι η δημοκρατία που κυριαρχεί η ανασφάλεια

Από την… «επαναστατική γυμναστική» στο κέντρο της Αθήνας δίπλα στις σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών, μένει και η εξής εικόνα: Ομάδα τριών ξένων τουριστών, να στέκουν εκεί στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, να κοιτούν τα συντρίμμια γύρω τους και να αναρωτιούνται: Τι έγινε;

Τι να απαντήσεις; Τι μπορείς να απαντήσεις; Έντεκα εμπορικά καταστήματα και δύο τράπεζες γυαλιά – καρφιά. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, ομάδα είκοσι βανδάλων μας έδειξε με άλλον έναν γλαφυρό τρόπο ότι η Αθήνα, η πρωτεύουσα, το κέντρο, δεν είναι απλά άβατα, δεν είναι απλά ανοχύρωτα, είναι, πλέον, απαγορευμένες ζώνες.

Πώς να εξηγήσεις σε έναν ξένο τουρίστα ότι εδώ, στη χώρα μας, μερικοί ανεγκέφαλοι διαλύουν ξένες περιουσίες, νομίζοντας ότι πολεμούν το σύστημα, όταν αυτό δεν δίνει άδεια να βγει από τις φυλακές ένας κατά συρροή δολοφόνος;

Γιατί δεν τους πιάνετε; Θα ήταν σίγουρα η επόμενη ερώτηση. Κι αυτή δύσκολη. Γιατί θα πρέπει να εξηγήσεις ότι η Πολιτεία, εδώ, προτιμά να κάνει βόλτα με το περιπολικό τις αναρχοαυτόνομες συλλογικότητες και να τους αφήνει να καίνε τα Εξάρχεια κάθε Παρασκευή βράδυ για να… ξεδίνουν.

Και γιατί γίνεται αυτό; Γιατί αυτή η κυβέρνηση, που το παίζει αριστερή και υπέρ των δικαιωμάτων, νομίζει ότι χαϊδεύοντας τα αυτιά των δήθεν επαναστατών φίλων της, κρατώντας τους στο απυρόβλητο, χωρίς να τους συλλαμβάνει, χωρίς να τους τιμωρεί, με νόμους – απελευθερωτές, ενισχύει, δήθεν, την κινηματική της φυσιογνωμία.

Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Μη δημοκρατία είναι η δημοκρατία που κυριαρχεί η ανασφάλεια. Που ο πολίτης δεν φοβάται μόνο να περπατήσει στη γειτονιά του, στην ίδια του την πόλη, αλλά φοβάται ακόμα και να πει τη γνώμη του, μήπως κατηγορηθεί ως δεξιός και φασίστας.

Ευτυχώς που υπάρχουν θαρραλέοι Δικαστές και δεν υπέκυψαν στον στυγνό εκβιασμό μερικών εγκληματιών. Είναι η ώρα να αποκτήσουμε και θαρραλέους κυβερνήτες.

Η Σοφία Νικολάου είναι υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Α΄ Αθήνας – Δικηγόρος

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024