Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ασυνήθιστα κρύα για την εποχή τα νερά των ελληνικών θαλασσών

Ασυνήθιστα κρύα για την εποχή τα νερά των ελληνικών θαλασσών

Πιο χαμηλές από τις συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται φέτος στις ελληνικές θάλασσες και γενικότερα στη Μεσόγειο

Πιο χαμηλές από τις συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται φέτος στις ελληνικές θάλασσες και γενικότερα στη Μεσόγειο, σύμφωνα με δορυφορικές εκτιμήσεις τις οποίες επικαλείται η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την Τετάρτη η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας (SST) κυμαινόταν μεταξύ 16 και 17 βαθμούς Κελσίου στο Βόρειο Αιγαίο, στους 18 – 19 βαθμούς Κελσίου στο Νότιο Αιγαίο και περί τους 16 – 17 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για για θερμοκρασίες περίπου έναν με δύο βαθμούς Κελσίου κάτω από τις κανονικές τιμές για το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες  οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι στη χώρα μας επηρεάζουν και τη θάλασσα με μια χρονική διαφορά μερικών ημερών, οδηγώντας σε αρνητική απόκλιση μετά από πολλούς μήνες το 2018 και τις αρχές του 2019, όποτε η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας στη χώρα μας κυμαινόταν κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων 11 ετών.

Σημειώνεται ωστόσο ότι γενικά στη λεκάνη της Μεσογείου οι δορυφορικές παρατηρήσεις που υπάρχουν στη διάθεση των επιστημόνων από το 1982 μέχρι σήμερα, δείχνουν μικρή αλλά σταθερή άνοδο της επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας κάθε χρόνο, ακολουθώντας την υπερκείμενη ατμόσφαιρα.

Στο μεταξύ, στην ξηρά η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα μας πλησίασε τους 25 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαΐου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Λάρισα (24,2), στα Τρίκαλα (24,1), στη Σαλαμίνα (23,7), στη Μακρακώμη (23,4) και στη Σίνδο (23,4).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024