Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο που απεικονίζει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο να χορεύει στους ρυθμούς της ραπ μουσικής την περασμένη Πέμπτη.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει ότι είχε μια «εξαιρετική συνάντηση» με την νεολαία της χώρας του και διασκέδασε υπό τον ρυθμό της ραπ την ίδια στιγμή, που πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στο διήμερο βίαιων συγκρούσεων.

Στην λεζάντα ο Μαδούρο γράφει: «Μοιράστηκα μια εξαιρετική συνάντηση με τους νέους της πατρίδας μας. Η δύναμη και η χαρά τους δομούν την τέλεια εικόνα της αποφασιστικότητας του λαού της Βενεζουέλας, που ξεπερνά τις δυσκολίες και συνεχίζει προς την κατασκευή της όμορφης μας Βενεζουέλας.»

Χορεύοντας λοιπόν ο Μαδούρο στον απόηχο της στρατιωτικής εξέγερσης της περασμένης Τρίτης, αντιδρά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Οι διαμαρτυρίες βέβαια, έχουν πληθύνει σε ολόκληρη την χώρα, από την στιγμή που ο Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου και αναγνωρίστηκε από περίπου 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Γκουαϊδό κάλεσε την περασμένη Τρίτη σε στρατιωτική εξέγερση, η οποία όμως δεν έμελλε να κρατήσει.

Σύμφωνα με τον Αλφρέδο Ρομέρο, πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, δεκάδες τραυματίστηκαν, 339 άνθρωποι, πολίτες και στρατιώτες συνελήφθησαν  ενώ 82 άτομα εξακολουθούν να κρατούνται.