Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και το όνομα αυτού; Tα φαβορί για το γιο του Χάρι και της Μέγκαν

Και το όνομα αυτού; Tα φαβορί για το γιο του Χάρι και της Μέγκαν

Αρκετά είναι τα ονόματα που θεωρούνται πιθανά για το παιδί που γέννησε τη Δευτέρα η Μέγκαν Μαρκλ.

Ολόκληρη η Βρετανία ανέμενε τη γέννηση του παιδιού του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, δούκισσας του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ.

Πλέον, μετά τη γέννα που έγινε όπως ανέφερε το Παλάτι στις 05:26 το πρωί (τοπική ώρα), η αγωνία των Βρετανών επικεντρώνεται στο όνομα που θα διαλέξει το ζευγάρι για το διάδοχό του. Σε αυτή τη «μάχη» έχουν μπει και τα γραφεία στοιχημάτων, που κάνουν ήδη τις προβλέψεις τους.

Θα είναι Άρθουρ, Άμπερτ ή Σέιν; Ή μήπως Φίλιπ ή Τζέιμς; Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συχνά επιλέγουν «κλασικά» μικρά ονόματα, όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Χάρι και η Μέγκαν να κάνουν μια αντισυμβατική επιλογή για τον νεογέννητο γιο τους.

Αν προτιμήσουν ονόματα των στενών συγγενών τους, τότε προκρίνονται τα Κάρολος –ο παππούς του μωρού και διάδοχος του βρετανικού θρόνου– ή Φίλιππος, από τον δούκα του Εδιμβούργου, τον προπάππου, σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ. Άλλα μικρά ονόματα που συνηθίζονται στη βασιλική οικογένεια είναι τα Αρθούρος, Ιάκωβος (Τζέιμς), Αλβέρτος και Εδουάρδος.

Στο γραφείο στοιχημάτων William Hill προκρίνεται το «Αρθούρος», ενώ στο Paddy Power μεταξύ των φαβορί είναι τα «Αλέξανδρος» και «Ιάκωβος».

Αλβέρτος ήταν το μικρό όνομα του συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας, αλλά και του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, ο οποίος όμως επέλεξε να αποκαλείται «Γεώργιος» όταν ανέβηκε στον θρόνο. Είναι επίσης ένα από τα μικρά ονόματα του ίδιου του πρίγκιπα Χάρι.

Το Αρθούρος, από τον θρυλικό βασιλιά των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης, είναι ένα από τα μικρά ονόματα του πρίγκιπα Καρόλου, του γιου του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και του μικρότερου γιου του τελευταίου, πρίγκιπα Λούι – το όνομα έχει επανέλθει στη μόδα τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία.

Στο blog «The Tig» που διατηρούσε η Μέγκαν παλαιότερα και το οποίο δεν υπάρχει πια, είχε αναφέρει ότι ένα από τα αγαπημένα της ονόματα είναι το «Γκρέι», τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Στις ΗΠΑ, αυτήν την περίοδο είναι της μόδας το όνομα Λίαμ και ακολουθούν τα Νόα και Ουίλιαμ. Στη Βρετανία, πρώτα σε προτιμήσεις μικρά ονόματα είναι τα Όλιβερ, Χάρι και Τζορτζ.

Τα γραφεία στοιχημάτων δεν αποκλείουν να δοθεί στο παιδί κάποιο όνομα που συνηθίζεται περισσότερο στις ΗΠΑ, όπως τα Μπράντλεϊ ή Σπένσερ –το τελευταίο ήταν επίσης το επώνυμο της μητέρας του Χάρι, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Αυστραλία, ο πατέρας του Καρόλου αστειεύτηκε για το θέμα: «Μεταξύ μας, υποψιάζομαι ότι τα ονόματα Κάιλι και Σέιν θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο», των προτεινόμενων είπε.

Μπορεί το πριγκιπικό ζεύγος να είναι γνωστό με τα μικρά ονόματα «Χάρι» και «Μέγκαν», όμως έχουν και η δύο πολλά μικρά: Χένρι Τσαρλς Άλμπερτ Ντέιβιντ για εκείνον και Ρέιτσελ Μέγκαν για εκείνη.

«Βέβαιος ότι θα υπηρετήσει το στέμμα»

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Μέγκαν, η Ντόρια Ράγκλαντ «έχει τρελαθεί από χαρά με τη γέννηση του πρώτου της εγγονιού και είναι στο πλευρό της δούκισσας και του δούκα του Σάσεξ στην αγροικία Φρόγκμορ που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πύργου του Ουίνδσορ», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διευκρινίζοντας ότι η «δούκισσα του Σάσεξ και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους».

Ο Τόμας Μαρκλ, ο πατέρας της Μέγκαν, δήλωσε ευτυχής για τη γέννηση του εγγονού του. Δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι το παιδί θα υπηρετήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια όπως γράφει η εφημερίδα Sun. «Είμαι περήφανος που ο νέος μου εγγονός γεννήθηκε στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και είμαι βέβαιος ότι θα μεγαλώσει έτσι ώστε να υπηρετήσει το στέμμα και τον βρετανικό λαό με σεβασμό, αξιοπρέπεια και τιμή. Ο Θεός ας ευλογεί το παιδί και εύχομαι να έχει υγεία και ευτυχία. Τα συγχαρητήρια μου στην αγαπημένη μου κόρη, δούκισσα Μέγκαν, και στον πρίγκιπα Χάρι. Ο Θεός ας σώζει τη βασίλισσα».

Οι αδελφές της αείμνηστης Νταϊάνας, της μητέρας του Χάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, η λαίδη Τζέιν Φέλοους και η λαίδη Σάρα ΜακΚορκοντέιλ, όπως και ο αδελφός της, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ ενημερώθηκαν και είναι «πολύ χαρούμενοι από το ευτυχές γεγονός», σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024