Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαίωση ή ρεβάνς;

Επιβεβαίωση ή ρεβάνς;

Η εισβολή του Ιβάν με το κουμπούρι γίνεται viral σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δύο Πόντιοι «που θα έφτιαχναν το ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάνε», χωρίζουν οριστικά και αμετάκλητα τα τσανάκια τους

Εξι και μία μείνανε. Για τον τρίτο σερί τελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ για το πρώτο νταμπλ. Η ευκαιρία της ΑΕΚ να ρεφάρει μια αποτυχημένη χρονιά. Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να σηκώσει το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο. Του Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει ρεπετισιόν. Του Μανόλο Χιμένεθ για ρεβάνς ύστερα από δυο χαμένους τελικούς. Είναι το δίπολο της νέας τάξης πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμμαχοι και φίλοι, καταρχήν. Ο ένας τον πρόεδρο, ο άλλος τον εκτελεστικό γραμματέα και συνιδιοκτησία κατά 50% στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Για να σκοτωθούν στον τελικό του Βόλου. Οταν ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ χαρακτήριζε «αλήτη» και «στημένο» τον βοηθό Καλφόγλου. Που δεν είδε ότι ο Ενρίκε σκόραρε και διαμόρφωσε το 2-1 από θέση οφσάιντ. Η ρεβάνς της ΑΕΚ στον «τελικό» της Τούμπας για το περσινό πρωτάθλημα με Ποντίκη – Κομίνη. Το γκολ του Βαρέλα ακυρώνεται, το ματς δεν τελειώνει ποτέ.

Τσανάκια

Η εισβολή του Ιβάν με το κουμπούρι γίνεται viral σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δύο Πόντιοι «που θα έφτιαχναν το ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάνε», χωρίζουν οριστικά και αμετάκλητα τα τσανάκια τους. Στη λογική τού όποιος προλάβει πρώτος, ο ΠΑΟΚ ενόψει του επερχόμενου τελικού κάνει την κίνηση ματ κι επιτυγχάνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Υποβάλλει αίτημα για ξένο διαιτητή.

Η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων (που έχει την πλειοψηφία) το κάνει δεκτό κι έρχεται ο Ισπανός Μπορμπαλάν. Στην ΑΕΚ γίνονται έξαλλοι κι εκδίδουν ανακοίνωση ότι ο ορισμός του ξένου διαιτητή «προσβάλλει βάναυσα τη χώρα μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ελληνική διαιτησία και τον έλληνα διαιτητή». Είναι όμως αργά. Το πουλάκι έχει πετάξει. Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Η διαιτησία είναι από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαιτησία έκρινε τον τελικό της ντροπής στον Βόλο. Η διαιτησία έκρινε το περσινό πρωτάθλημα.

Ψύχρα

Την παράσταση μέχρι τώρα στο Κύπελλο την έχουν κλέψει η Λαμία που απέκλεισε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό κι οι διαιτητές. Ο «κορυφαίος» Σιδηρόπουλος έφαγε στην ψύχρα τον Ατρόμητο στο ματς με την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Δεν δίνει πέναλτι σε χέρι του Χουλτ, δίνει πέναλτι για μαρκάρισμα στον Αλμπάνη έξω από την περιοχή. Ο Σκουλάς έφαγε τον Πανιώνιο στη ρεβάνς της Τούμπας.

Στο πρώτο ματς ΠΑΟΚ – Αστέρας ο Μάτος ανοίγει το σκορ από θέση οφσάιντ. Στη ρεβάνς μέχρι κι ο Γιώργης Σαββίδης αναγνωρίζει ότι ο Αστέρας έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Για τον Ευαγγέλου που πρόλαβε να σφυρίξει ανύπαρκτο φάουλ και δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Τσιλιανίδη. Τους έλληνες διαιτητές δεν τους έχουν εμπιστοσύνη και δεν τους θέλουν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στα παιχνίδια με τους άλλους κανένα απολύτως πρόβλημα. Τους εμπιστεύονται και τους χρησιμοποιούν. Κορυφαίο παράδειγμα ο Ευαγγέλου. Ο,τι χειρότερο υπάρχει στον πίνακα.

Ρεπετισιόν

Στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός 3-4, πέρυσι, κατάφερε να διαμαρτύρονται και οι δύο. Στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (1-1), στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ενγκελς έξω από την περιοχή. Φέτος στη Νέα Σμύρνη ο Μάνταλος ανοίγει το σκορ αφού πρώτα έχει κάνει κοντρόλ με το χέρι. Κανένα πρόβλημα για τον Ευαγγέλου να μετρήσει το γκολ. Παναθηναϊκός – Ξάνθη 2-2 δεν δίνει καθαρό πέναλτι υπέρ των Πρασίνων.

Κανένα πρόβλημα να φάει τον Αστέρα στη ρεβάνς της Τρίπολης. Κι όταν έχει τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας ποιος να θέσει θέμα να τον σφουγγαρίσουνε από τον πίνακα; Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι πολύτιμες. Και γι’ αυτό ακριβώς ο Περέιρα τον ορίζει σε στοχευμένα παιχνίδια. Ξεφύγαμε όμως. Κάθε ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, κάτι βγάζει. Ο τελικός του Σαββάτου είναι ρεπετισιόν του περσινού, αλλά με τους δύο αντιπάλους σε αντίθετους ρόλους.

Φιναλίστ

Πέρυσι η πρωταθλήτρια ήταν η ΑΕΚ. Αυτή που είχε «αδειάσει». Αυτή που δεν είχε προλάβει να ξεμεθύσει από την επάνοδό της στην κορυφή ύστερα από 24 χρόνια. Αυτός που είχε το κίνητρο ήταν ο ΠΑΟΚ. Αυτός που ήθελε να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Να το επιβεβαιώσει με την κατάκτηση του Κυπέλλου στην έδρα του αντιπάλου. Να έχει ένα ακόμα επιχείρημα ότι του κλέψανε το πρωτάθλημα. Και το κατάφερε και με σχετική άνεση μάλιστα. Φέτος οι ρόλοι έχουν αλλάξει. Αυτός που έχει ξεχαρμανιάσει είναι ο πρωταθλητής ύστερα από 34 χρόνια ΠΑΟΚ. Το πήρε, το γλέντησε, το φχαριστήθηκε. Για να σηκώσει και το Κύπελλο θα κατέβει στην Αθήνα, αλλά αυτή που θα διψάει περισσότερο θα είναι η ΑΕΚ. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στο -24 από τον αντίπαλό της, θέλει μία νίκη-ρεβάνς. Να μη χάσει τρίτο συνεχόμενο τελικό. Ενας τελικός, που ίσως να είναι το τελευταίο παιχνίδι για δύο από τους πρωταγωνιστές των φιναλίστ.

Αντίο

Ο Φερνάντο Βαρέλα (φωτογραφία πάνω) είναι ακόμα σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του. Με σοβαρή την πιθανότητα, αυτή να είναι η τελευταία φορά που θα φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο. Στο τέλος της σεζόν λήγει ο δανεισμός του Εκι Πόνσε (φωτογραφία κάτω). Η ΑΕΚ θα το παλέψει αλλά τα δεδομένα είναι εις βάρος της. Ακόμα πιο σοβαρή η πιθανότητα εδώ για αντίο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024