Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '80 μέσα από το φακό του Πέιτζ Πάουελ

H Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’80 μέσα από το φακό του Πέιτζ Πάουελ

Η Πέιτζ Πάουελ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από το Πόρτλαντ του Όρεγκον το 1980, γρήγορα έγινε φιγούρα της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης, έμπιστη και μέλος του κύκλου του Άντι Γουόρχολ μαζί με τους Κιθ Χάρινγκ και τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ο οποίος ήταν σύντροφός της.

Ένα νέο βιβλίο προβάλλει τις φωτογραφίες της φωτογράφου Πέιτζ Πάουελ από τα χρόνια που εργαζόταν για το περιοδικό Interview days (1984-1992).

Το βιβλίο με τίτλο «Paige Powell» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Dashwood Books» σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο πολυτελών ειδών Gucci.

Η Πέιτζ Πάουελ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από το Πόρτλαντ του Όρεγκον το 1980, γρήγορα έγινε φιγούρα της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης, έμπιστη και μέλος του κύκλου του Άντι Γουόρχολ μαζί με τους Κιθ Χάρινγκ και τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ο οποίος ήταν σύντροφός της.

Στο τεσσάρων τόμων βιβλίο παρουσιάζονται, σύμφωνα με τη σύνοψη, τρεις διαφορετικές πτυχές της δουλειάς της:

  • Beulah Land, μια οπτική εγκατάσταση, την οποία η Πέιτζ Πάουελ δημιούργησε το 1984 για έναν χώρο τέχνης στο Ιστ Βίλατζ.
  • Animals (Ζώα) είναι το θέμα του άλλου τόμου, ιδιαίτερα αγαπητό στην Πάουελ, η οποία είναι ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων.
  • Artists Eating (Καλλιτέχνες εν ώρα φαγητού) είναι το θέμα του άλλου τόμου με φωτογραφίες διάσημων σε τραπέζια εστιατορίων.

Ένας ακόμη τόμος περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία για τη φωτογράφο.

Τα βιβλία περιλαμβάνουν σπάνιες φωτογραφίες από τη δεκαετία του 1980 που φωτίζουν πτυχές της πολιτιστικής ζωής, της τέχνης και στιγμές της νυχτερινής διασκέδασης με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Μπόουι, Ματ Ντίλον, Μαντόνα, Τζέρι Χολ, Ντέμπι Χάρι, Γκας Βαν Σαντ κά.

Η Πέιτζ Πάουελ ξεκίνησε την καριέρα της από το περιοδικό Interview του Άντι Γουόρχολ και χρησιμοποίησε την τέχνη της φωτογραφίας για να ενταχθεί στην κοινότητα καλλιτεχνών που έγιναν σαν οικογένειά της. Παρ’ ότι ήταν διάσημη και δημοφιλής στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να επιστρέψει στις ρίζες της το 1997 για να φωτογραφίσει ανερχόμενους αστέρες εκεί και να αναπτύξει δράση ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024