Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίθανο βίντεο: Δείτε τι περνά το... ευρώ προκειμένου να φθάσει στα χέρια σας

Απίθανο βίντεο: Δείτε τι περνά το… ευρώ προκειμένου να φθάσει στα χέρια σας

Υπεύθυνοι για την κατασκευή τους είναι οι ειδικοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι οποίοι έχουν προβλέψει κάθε πιθανό σενάριο για να τεστάρουν την αντοχή των χαρτονομισμάτων μας, τα οποία άλλωστε «έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν» (made to last)

Περνούν από τόσα εκατομμύρια χέρια κατά τη διάρκεια της ζωής τους, υπό τις πιο απίθανες συνθήκες, που πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα αντέξουν όσο το δυνατό περισσότερο.

Μιλάμε για τα γνωστά σε όλους μας χαρτονομίσματα του ευρώ. Υπεύθυνοι για την κατασκευή τους είναι οι ειδικοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι οποίοι έχουν προβλέψει κάθε πιθανό σενάριο για να τεστάρουν την αντοχή των χαρτονομισμάτων μας, τα οποία άλλωστε «έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν» (made to last).

Μελετούν την αντοχή τους στην υπερβολική τριβή, στο κατά λάθος σιδέρωμα ή πλύσιμο στο πλυντήριο, σε έκθεσή τους σε χημικές ουσίες, στο συνεχές… «κόλλα-ξεκόλλα» με σελοτέιπ.

Ακόμα, έχουν σκεφθεί το ενδεχόμενο να εκτεθούν σε «πολικό» κρύο της τάξης των -18 βαθμών Κελσίου, ή στον αντίποδα σε εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ακόμα και σε θερμοκρασίες 140 βαθμών Κελσίου!

Η δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων με τίτλο Europa που θα ξεκινήσει να εκδίδεται στις 28 Μαΐου θα περιλαμβάνει ένα πορτρέτο της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία και είναιδημιούργημα του σχεδιαστή Ράινχολντ Γκερστρέτερ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024