Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Λάργκο μιλούν για το Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ

Οι Λάργκο μιλούν για το Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ

Το ραντεβού δίνεται την Κυριακή 5 Μαΐου, ημέρα που το μουσικό καφενείο Καραγκιόζης θα κάνει κατάληψη στο ιστορικό Κύτταρο live της οδού Ηπείρου, φιλοξενώντας σπουδαίους εκπροσώπους του σύγχρονου εναλλακτικού τραγουδιού.

Μετά την πρώτη του εμφάνιση το περσινό καλοκαίρι, το Καραγκιόζης Γιούργια φεστιβάλ, επιστρέφει φέτος σε νέο χώρο αλλά με τον ίδιο γλεντζέδικο εναλλακτικό χαρακτήρα.
Το ραντεβού δίνεται την Κυριακή 5 Μαΐου, ημέρα που το μουσικό καφενείο Καραγκιόζης θα κάνει κατάληψη στο ιστορικό Κύτταρο live της οδού Ηπείρου, φιλοξενώντας σπουδαίους εκπροσώπους του σύγχρονου εναλλακτικού τραγουδιού.

Οι Θεσσαλονικείς Λάργκο, το σχήμα με τον ιδιαίτερο και πολυσυλλεκτικό ήχο, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου (EP) και έχοντας τον δεύτερο στα σκαριά, ετοιμάζονται για ακόμη μια φορά να μοιραστούν τις μουσικές τους στο Γιούργια. Ηλεκτρικές κιθάρες που μας συνδέουν με την Ελληνική Ροκ του 90’, πνευστά που ξεπροβάλουν μέσα από ψυχεδελικά τοπία και ζωηροί ρυθμοί που υποστηρίζουν τους έντονα κοινωνικούς στίχους καταλήγουν να είναι η λοξή ματιά του σχήματος για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Οι Λάργκο μας μιλούν για αυτή το ξεχωριστό φεστιβάλ.

Το νέο σας album λέγεται «Τα Λάθη». Στο ομώνυμο τραγούδι δίνετε την ερμηνεία σας για την άνοδο του φασισμού. Θεωρείτε ότι είναι φαινόμενο που γεννήθηκε ή αναγεννήθηκε;

Δυστυχώς παρατηρούμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει ξαναζωντανέψει επικίνδυνα αυτό το φαινόμενο και δεν το βλέπουμε μόνο στην χώρα μας ,αλλά αρχίζει και εξαπλώνεται σε πολλές χώρες. Ίσως είναι μία σκοτεινή πλευρά που υπάρχει στις κοινωνίες και αναζωπυρώνεται κατά καιρούς ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν. Το δυστύχημα ή «το λάθος» που λέμε και στον δίσκο είναι ότι ενώ τα έχει ξαναπεράσει αυτά η ανθρωπότητα δείχνει να μην μαθαίνει από αυτά και επιστρέφει για να καταστρέψει ξανά τον εαυτό της . Είναι λυπηρό…

Στον ήχο σας υπάρχει μια αφομοιωμένη παρουσία της παράδοσης που ακούγεται ηλεκτρικά και με σύγχρονο τρόπο. Είναι αυτός ο τρόπος να γίνει ξανά σύγχρονος ο μουσικός μας πλούτος;

Το ωραίο με την μουσική είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός στο δημιουργικό κομμάτι οπότε προκύπτουν διάφορες προσμίξεις. Πόσο μάλλον σε μία μπάντα που συμμετέχουν πολλά μέλη με διαφορετικά background και ακούσματα. Έτσι προκύπτει να μπορεί να ειπωθεί κάτι παλιό με άλλο τρόπο . Στην περίπτωσή μας το παραδοσιακό στοιχείο δεν είναι απαραίτητα συνειδητό( δεν είναι αυτοσκοπός) αλλά υπάρχει σαν αποτέλεσμα όλων των επιρροών μας.

Στις 5 Μαΐου θα εμφανιστείτε στην πρώτη σας αθηναϊκή συναυλία για το νέο δίσκο, στο Φεστιβάλ Γιούργια, ένα εναλλακτικό φεστιβάλ που γίνεται στο Κύτταρο. Στις εμφανίσεις σας ποιο είναι το στοιχείο που σας χαρακτηρίζει;

Στα live θέλουμε πάντα να δημιουργείται μία ζεστή ατμόσφαιρα και να μοιραζόμαστε με το κοινό την ενέργειά μας και την χαρά μας που παίζουμε ζωντανά . Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στην Αθήνα και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις μουσικές μας με το κοινό και με τα άλλα σχήματα.!!!

Ως νέο συγκρότημα ποια είναι να ζόρια που αντιμετωπίσατε;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο , απλά πάντα είναι πρόκληση να μπορέσουν να εναρμονιστούν και να συγχρονιστούν εφτά άνθρωποι.
Γενικά θεωρώ ότι δεδομένου του χρόνου ύπαρξης του γκρουπ ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί αγκαλιάστηκε η δουλειά μας σχετικά σύντομα , φυσικά και με την βοήθεια πολλών ανθρώπων που τους άρεσε αυτή η προσπάθεια και μας στήριξαν.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024