Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο θρυλικός Μουντζούρης, σύμβολο του Πηλίου

Ο θρυλικός Μουντζούρης, σύμβολο του Πηλίου

Μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους πιστούς φίλους του το ονομαστό Πήλιο, ο κατάφυτος ορεινός όγκος της Μαγνησίας με τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά μονοπάτια, είναι η μαγευτική διαδρομή με το παραδοσιακό τρενάκι, το θρυλικό Μουντζούρη

Μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους πιστούς φίλους του το ονομαστό Πήλιο, ο κατάφυτος ορεινός όγκος της Μαγνησίας με τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά μονοπάτια, είναι η μαγευτική διαδρομή με το παραδοσιακό τρενάκι, το θρυλικό Μουντζούρη.

Το μουσειακού χαρακτήρα τρενάκι συνδέει σήμερα τα Άνω Λεχώνια, χωριό χτισμένο στην εύφορη παραλιακή ζώνη του Παγασητικού κόλπου, με τις Μηλιές, το όμορφο κεφαλοχώρι του Πηλίου με την αξιοσημείωτη ιστορική διαδρομή. Ενδιάμεση στάση πραγματοποιείται στην Άνω Γατζέα.

Το έργο της κατασκευής της ιδιαίτερα στενής (εύρους 60 εκατοστών) σιδηροδρομικής γραμμής του Πηλίου, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γέφυρες (ξεχωρίζουν η λίθινη πεντάτοξη γέφυρα στο Καλόρεμα και η μεγάλη μεταλλική γέφυρα του Ταξιάρχη – ντε Κίρικο), μικρά γεφύρια και σήραγγες, ολοκληρώθηκε το 1903.

Ένας από τους επικεφαλής μηχανικούς που έφεραν την ευθύνη για την κατασκευή της γραμμής ήταν ο ιταλός Eβαρίστο ντε Kίρικο, πατέρας του διάσημου ζωγράφου και γλύπτη Tζιόρτζιο ντε Κίρικο, που γεννήθηκε στο Βόλο.

Το κτίριο του σταθμού στα Άνω Λεχώνια παρουσιάζει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον χάρη στην πλούσια διακόσμηση που φέρει, ενώ τα κτίρια στην Άνω Γατζέα και τις Μηλιές διακρίνονται για την απλότητα και τη λειτουργικότητά τους.

Ο Μουντζούρης, με προγραμματισμένα και έκτακτα δρομολόγια, καλύπτει τη διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια προς τις Μηλιές (μήκους 16 χιλιομέτρων) σε  μιάμιση περίπου ώρα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024