Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Εκατοντάδες πρόσφυγες ανέβηκαν σε εμπορική αμαξοστοιχία για να φτάσουν στις ΗΠΑ

Μεξικό: Εκατοντάδες πρόσφυγες ανέβηκαν σε εμπορική αμαξοστοιχία για να φτάσουν στις ΗΠΑ

Η παράτολμη ενέργειά τους να ανέβουν στο τρένο, που είναι γνωστό με την ονομασία "Το κτήνος" (La Bestia) έγινε μετά τη μαζική φυγή τους από ένα κέντρο κράτησης στην πόλη Ταπατσούλα, το βράδυ της Πέμπτης.

Εκατοντάδες μετανάστες που ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβιβάστηκαν σε μια εμπορική αμαξοστοιχία στο νότιο Μεξικό, οργισμένοι από τις προσπάθειες της τοπικής κυβέρνησης να ανακόψει την πορεία τους, υπό την πίεση της Ουάσινγκτον.

Η παράτολμη ενέργειά τους να ανέβουν στο τρένο, που είναι γνωστό με την ονομασία «Το κτήνος» (La Bestia) έγινε μετά τη μαζική φυγή τους από ένα κέντρο κράτησης στην πόλη Ταπατσούλα, το βράδυ της Πέμπτης. Η μεξικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου 1.300 άνθρωποι δραπέτευσαν, όμως οι περισσότεροι αργότερα επέστρεψαν στο κέντρο.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από διάφορες χώρες σκαρφάλωσαν στο αργό τρένο καθώς αναχωρούσε από την πόλη Αριάγκα, στην Πολιτεία Τσιάπας. Οι υπηρεσίες μετανάστευσης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 395 άνθρωποι ανέβηκαν στα βαγόνια.

Η ομάδα κατέβηκε από το τρένο σήμερα, μετά την άφιξή του στην πόλη Ιστεπέκ, στα βορειοδυτικά της Αριάγκα. «Ελπίζουμε ότι ο Θεός εκεί ψηλά θα συνεχίσει να μας βοηθά. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία. Δεν μας αφήνουν να περπατήσουμε, έτσι ανεβήκαμε στο τρένο. Είναι η μόνη μας επιλογή», είπε ένας άνδρας από την Ονδούρα.

Ο Έρικ Μορασάν, 28 ετών, μετανάστης από την Ονδούρα που ζει στη Σαπάτα, κοντά στην Ιστεπέ, είπε ότι γνωρίζει πολλούς από τους ανθρώπους που ανέβηκαν στο τρένο, προσθέτοντας ότι ήθελε να επιβιβαστεί και ο ίδιος. «Το ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο, όμως αυτή είναι η ζωή του μετανάστη», είπε στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024