Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καστελλόριζο: Το Πάσχα δύο νέων στο ακριτικό νησί

Καστελλόριζο: Το Πάσχα δύο νέων στο ακριτικό νησί

Η ημέρα της Ανάστασης πλησιάζει, και ο Μανώλης Τσικουρής και η Μαρία Πέρου, με οδηγό την πίστη τους, φροντίζουν όπως κάθε χρόνο το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Η εικόνα του νεαρού ζευγαριού μαγνητίζει τα βλέμματα των λιγοστών περαστικών του νησιού. Σκυμμένοι και οι δύο με ευλάβεια στο ψηφιδωτό δάπεδο του προαύλιου χώρου του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καστελλόριζο, καθαρίζουν ένα- ένα, με περισσή υπομονή, τα βότσαλα από τα αγριόχορτα. Η ημέρα της Ανάστασης πλησιάζει, και ο Μανώλης Τσικουρής και η Μαρία Πέρου, με οδηγό την πίστη τους, φροντίζουν όπως κάθε χρόνο το ναό του ακριτικού νησιού.

«Είναι κάτι που κάνουμε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση προς την εκκλησία μας, αλλά πρώτα απ’ όλα το κάνουμε, διότι ευχαριστεί εμάς τους ίδιους» αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μανώλης Τσικουρής.

Η αρραβωνιαστικιά του, η Μαρία, προσθέτει: «Είναι ένα μοναδικό ψηφιδωτό και είναι δύσκολο να κατασκευαστεί ξανά. Εμείς προσπαθούμε να το συντηρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Είμαστε χριστιανοί και ζούμε δίπλα στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μένουμε δίπλα και ερχόμαστε εδώ συχνά, έχει αυτό το αεράκι, αυτόν τον ήλιο, αυτήν την ατμόσφαιρα που μας αρέσει πολύ».

Δε γεννήθηκαν ούτε μεγάλωσαν στο Καστελλόριζο, όταν όμως οι περιστάσεις τούς οδήγησαν εκεί, γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι θα συνεχίσουν σε αυτήν την απομακρυσμένη γωνιά του Αιγαίου την κοινή ζωή τους.

«Εμείς επιλέξαμε να ζήσουμε στο Καστελλόριζο» λέει ο Μανώλης και εξηγεί πως «καταγόμαστε και οι δύο από την Κάλυμνο. Όταν ήρθε εδώ η αρραβωνιαστικιά μου για να εργαστεί και ήρθα και εγώ μαζί της, από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα πολύ όμορφα και είπα στον εαυτό μου ότι θέλω και εγώ να ζήσω εδώ. Είχαμε πολλές επιλογές, αλλά το ήσυχο και όμορφο τοπίο, η ηρεμία που υπάρχει, την οποία δεν μπορείς να τη συναντήσεις στις μεγάλες πόλεις, μας κράτησαν εδώ».

Από την πλευρά της, η Μαρία υπογραμμίζει ότι «είναι ένα πολύ όμορφο νησί το Καστελλόριζο, μπορεί να είναι γενικά δύσκολη η ζωή, αλλά έχει μια δική του, μαγευτική ομορφιά. Μπορεί να κατάγομαι και εγώ από νησί, αλλά εδώ είναι διαφορετικά, με έχει μαγέψει αυτός ο τόπος» εκμυστηρεύεται και προσθέτει: «Μου αρέσει εδώ, διότι είναι λίγος ο κόσμος, είναι ένα μικρό μέρος που μπορείς να το εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις πράγματα που δεν μπορείς να δεις σε άλλα μέρη, όπως η ιστορία του, οι εκκλησίες του».

Με πλατιά χαμόγελα και μάτια που γυαλίζουν από ευτυχία, ο Μανώλης και η Μαρία τήρησαν άλλη μια χρονιά την υπόσχεσή τους. Ο ιερός ναός του νησιού είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους ακρίτες αλλά και τους επισκέπτες.

Άλλωστε, όπως λένε, δεν υπάρχουν πολλοί νέοι στο νησί, καθώς όλοι μαζί δεν ξεπερνούν τους 10. «Όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας, όλο το νησί είναι γνωστοί, δεν υπάρχουν άγνωστοι εδώ» αναφέρουν και προσθέτουν ότι μπορεί στην αρχή να ήταν λίγο δύσκολα γι’ αυτούς, αλλά στη συνέχεια οι νησιώτες τούς έμαθαν και πλέον είναι όλοι μαζί μια μεγάλη οικογένεια, που κάθε μέλος προσφέρει από το δικό του μετερίζι.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024