Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι πιστεύει η πλειοψηφία των Γάλλων για τα «κίτρινα γιλέκα»

Τι πιστεύει η πλειοψηφία των Γάλλων για τα «κίτρινα γιλέκα»

To 60% των Γάλλων θέλει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», αλλά το κίνημα παραμένει συμπαθές στους μισούς Γάλλους.

Έξι στους δέκα Γάλλους θα ήθελαν να σταματήσουν οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe δείχνει ότι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να σταματήσουν οι διαδηλώσεις αυξήθηκε στο 60%, από 56% που ήταν τον Φεβρουάριο.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε ακόμη ότι το 68% των Γάλλων υπολογίζουν ότι οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» έχουν απομακρυνθεί από τα αρχικά κίνητρα του κινήματος.

Ένα σημαντικό ποσοστό, πάντως, το υπόλοιπο 40%, πιστεύει ότι τα «κίτρινα γιλέκα» πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ένας στους δύο Γάλλους (ποσοστό 50%) είπε ότι στηρίζει ή «συμπαθεί» το κίνημα αυτό. Οι περισσότεροι «συμπαθούντες» προέρχονται από την εργατική και μεσαία τάξη (ποσοστά 66% και 52% αντίστοιχα).

Το κίνημα βέβαια έχει χάσει αρκετούς υποστηρικτές από τους νέους 18-24 και 25-34 ετών, καθώς τα ποσοστά έγκρισης των «κίτρινων γιλέκων» έχουν πέσει κατά 12% και 11% αντίστοιχα σε αυτές τις ηλικίες.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024