«Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτή την ταινία να μιλήσω για κάτι που ξέρω καλά. Να πω τι είναι η αναπηρία απλά και αληθινά. Από την
ημέρα που γεννήθηκα βιώνω μια κατάσταση που δεν την επέλεξα εγώ αλλά ο Θεός, η τύχη, η μοίρα… που με προόρισε να ζω διαφορετικά. Το όνομά μου είναι Στέλιος Κυμπουρόπουλος…»

Με τα λόγια αυτά, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συστήθηκε στο κοινό πριν από 9 χρόνια, στο ντοκιμαντέρ που του αφιέρωσαν οι κινηματογραφιστές Γιάννης Κασπίρης και Γιάννης Βλαστάκης.

Η αλήθεια είναι πως ο Στέλιος ήταν ήδη γνωστός. Το 1999 ήταν ο άνθρωπος χάρη στον οποίο καταργήθηκε ο μεταξικός νόμος που απαγόρευε την συμμετοχή του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Θέλησα να υψώσω τη σημαία της Ελλάδας μας στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις γιατί ήμουν άξιος δικαιούχος, έχοντας γενικό μέσο όρο δεκαεννιά και έντεκα δωδέκατα. Υπήρχε όμως, ένας «μεσαιωνικός» ξεχασμένος νόμος που μου απαγόρευε τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη μαθητική εκδήλωση, που αποτελεί φόρο τιμής για τους προγόνους μας.

Με αυτή μου τη διεκδίκηση, έφερα αναστάτωση και μια αλλαγή στο τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων και παραστατών των παρελάσεων, αφού πλέον και τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής», έλεγε τότε ο σημερινός υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, αποδεικνύοντας από πολύ νωρίς ότι είναι μαχητής.

Ο λόγος που δέχθηκε να γυριστεί το διάρκειας 47 λεπτών φιλμ ήταν -όχι για να προβληθεί ο ίδιος αλλά- για να μιλήσει για μια ολόκληρη κατηγορία συμπολιτών μας οι οποίοι υφίστανται καθημερινά διακρίσεις σε αυτή τη χώρα που ζούμε.

Παρακολουθήστε το συγκινητικό ντοκιμαντέρ:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr