Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κλαούντια Καρντινάλε βγάζει στο «σφυρί» ένα μέρος της γκαρνταρόμπας της

Η Κλαούντια Καρντινάλε βγάζει στο «σφυρί» ένα μέρος της γκαρνταρόμπας της

Μαζί με τις μεγάλες φίρμες Emilio Schuberth, Roberto Capucci, Irene Galitzine, Barocco και Balestra, οι παριζιάνικος οίκος μόδας Nina Ricci θα ντύνει τακτικά την ηθοποιό, ηλικίας 81 ετών, τη δεκαετία του 1960.

Στα χνάρια της Κατρίν Ντενέβ, η Κλαούντια Καρντινάλε βγάζει «στο σφυρί» ένα μέρος της γκαρνταρόμπας της, μεταξύ άλλων φορέματα που είχε επιλέξει για τους ρόλους της σε ταινίες, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

«Αν και την ξέρουμε ως είδωλο του γκλάμουρ την δεκαετία του 1960 και ως διεθνή αστέρα στα πιο σπουδαία κινηματογραφικά φεστιβάλ, τη γνωρίζουμε λιγότερο ως γνώστρια της μόδας. Αυτός ακριβώς ο μυστικός κήπος μας αποκαλύπτεται σήμερα» υπογραμμίζει ο οίκος.

Οι προσφορές θα καταγραφούν αποκλειστικά στον ιστότοπο του Sotheby’s το διάστημα 28ης Ιουνίου-9ης Ιουλίου. Τα 130 αντικείμενα, φορέματα, ταγιέρ και μαντό, για κάθε εμφάνιση της ημέρας και της νύχτας, θα εκτεθούν στο πλαίσιο μιας έκθεσης με δωρεάν είσοδο από τη 2α έως την 4η Ιουλίου, στον οίκο Sotheby’s, στο Παρίσι.

«Αυτά τα εκθέματα αποτελούν φόρο τιμής στην ιταλική μόδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, μια εποχή όπου το Παρίσι δεν είχε πλέον το μονοπώλιο του στυλ και οι Ιταλοί σχεδιαστές μόδας είχαν αρχίσει να παγιώνονται» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών.

Μαζί με τις μεγάλες φίρμες Emilio Schuberth, Roberto Capucci, Irene Galitzine, Barocco και Balestra, οι παριζιάνικος οίκος μόδας Nina Ricci θα ντύνει τακτικά την ηθοποιό, ηλικίας 81 ετών, τη δεκαετία του 1960.

Ένα σύνολο της Irene Galitzine, που θυμίζει εκείνο που φόραγε η ηθοποιός το 1963 στον «Ροζ Πάνθηρα» του Μπλέικ Έντουαρντς εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 3.500 και 5.000 ευρώ.

Η τιμή ενός φορέματος κοκτέιλ της Νίνα Ρίτσι, το οποίο φόραγε η Κλαούντια Καρντινάλε στην ταινία Ένας Υπέροχος Κερατάς του Αντόνιο Πιετραντζέλι (1964) θα μπορούσε να φθάσει τα 3500 ευρώ.

Επιπλέον, το δερμάτινο παλτό που φορούσε η Καρντινάλι στην ταινία Ένα μοναδικό Ζευγάρι του Φραντσέσκο Μασέλι (1968), με συμπρωταγωνιστή τον Ροκ Χάντσον, εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2000-3000 ευρώ, ενώ το μαγιό του οίκου Cole of California που φόραγε η πρωταγωνίστρια στην ταινία Χαμένη Ταξιαρχία του Μαρκ Ρόνσον με τον Αλέν Ντελόν, υπολογίζεται ότι θα πωληθεί στα 700 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024