Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Live your myth», πληρώνοντας νωρίς το ΔΝΤ

«Live your myth», πληρώνοντας νωρίς το ΔΝΤ

Το μόνο που μας σώζει είναι ότι ο Τσίπρας και οι Πολάκηδες είναι σε αποδρομή. Κι ας μην το έχουν καταλάβει

Είμαι βέβαιη ότι ο Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι βρίσκεται σε αποδρομή. Τελευταίο επεισόδιο στο πρωθυπουργικό σίριαλ του παραλόγου ήταν η πλήρης κάλυψη του ανεκδιήγητου Πολάκη. Το όλο περιστατικό, όμως, άφησε εκτός ατζέντας ένα άλλο ζήτημα που φρόντισε να περιβάλει με διθυράμβους, αποκρούοντας τη λελογισμένη κριτική: έχει άραγε τόσο μεγάλη σημασία η πολυδιαφημισμένη «πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ»;

Τη στιγμή αυτή, η Ελλάδα έχει ένα δημόσιο χρέος περί τα 360 δισ. Παρά τη μέγγενη των ολοένα αυξανόμενων συριζαϊκών φόρων, η κυβέρνηση κατόρθωσε, μέσα στο 2018, να το αυξήσει κατά 30 δισ. Σε αυτό το χρέος, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα 60 δισ. δάνειο που είχε πάρει ο Τσίπρας το φθινόπωρο του 2015, αφού είχε φεσώσει την οικονομία 100 δισ. και αφού της είχε φορτώσει ένα τρίτο αχρείαστο πρόγραμμα.

Με ύφος αψύ, σφακιανό, σαν αυτό του κολλητού Πολάκη, ο πρωθυπουργός εκ τηλεοράσεως μας έλεγε πόσο καλός είναι που καταφέρνει να πληρώσει το ΔΝΤ πριν την ώρα του και να κερδίσει από τους τόκους 400 εκατομμύρια. Συμφωνούμε. Και για την οικονομία των επιχειρημάτων, δεν θα επαναλάβω ότι εκείνος φταίει. Ούτε θα πω πως τα 3,984 δισ. που θα δώσουμε νωρίτερα θα μειώσουν το χρέος κατά το δυσθεώρητο ποσοστό του… 1,1%! Ούτε ότι κατάφερε ο Τσίπρας να πληρώνουμε πάνω από 10 δισ. το χρόνο σε χρέος μέχρι το 2060. Ούτε, τέλος, ότι η κρατική περιουσία θα είναι δεσμευμένη για τρεις γενιές Ελλήνων.

Θα πω μονάχα ότι όσο διατηρούμε τη λογική ΣΥΡΙΖΑ και δεν μειώνουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, δεν στηρίζουμε την ανάπτυξη μέσω της υποβοήθησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της υποστήριξης των επενδυτικών δραστηριοτήτων, μόνο και μόνο για να πληρώνουμε 8 μήνες νωρίτερα το ΔΝΤ και να εξασφαλίζουμε 400 εκατομμύρια, για να τα δώσουμε σε επιδόματα πείνας, δεν κάνουμε τίποτα. Η οικονομία θα παραμένει τελματωμένη, η ανάπτυξη όνειρο μακρινό και η χώρα σε λίγο καιρό θα χρειάζεται νέα δάνεια.

Το μόνο που μας σώζει είναι ότι ο Τσίπρας και οι Πολάκηδες είναι σε αποδρομή. Κι ας μην το έχουν καταλάβει.

H Σοφία Νικολάου είναι Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Α΄ Αθήνας – Δικηγόρος

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024