Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ένας ντελιβεράς κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος

Πώς ένας ντελιβεράς κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος

Την δεκαετία του '90 ο Γουάνγκ Γουέι ήταν ένας απλός ντελιβεράς που μετέφερε πακέτα με το ποδήλατο του για το μεροκάματο της ημέρας. Η συνολική περιουσία του Γουάνγκ σήμερα ανέρχεται στα 11,4 δισ. δολάρια.

Την δεκαετία του ’90 ο Γουάνγκ Γουέι κυνηγούσε ως καθημερινός ντελιβεράς, με την μεταφορά πακέτων με το ποδήλατο του, το μεροκάματο της ημέρας. Εκείνο που τον κάνει να ξεχωρίσει ως επιχειρηματία αποτελεί το εγχείρημα ίδρυσης εταιρείας κούριερ. Η δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, την ίδια χρονική περίοδο όπου η μεταφορά δεμάτων καθίστατο εφικτή μόνο μέσω των κινέζικων ταχυδρομείων.

Η εταιρεία κούριερ του Γουάνγκ Γουέι λειτούργησε για 16 ολόκληρα χρόνια υπό καθεστώς παρανομίας, με τον ιδρυτή όμως να μην τα βάζει κάτω. Πράγματι η κυβέρνηση της χώρας παραχωρεί στον Γουάνγκ την επίσημη άδεια λειτουργίας της επιχείρησης. Εν έτει 2017 η S.F. Express – η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς δεμάτων της Κίνας – μπαίνει δυναμικά στο χρηματιστήριο, αποφέροντας στον Γουάνγκ Γουέι 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

Το επιχειρηματικό πλάνο του Γουάνγκ όμως δεν περιορίζεται στην ίδρυση της εταιρείας κούριερ. Ο ίδιος παραχώρησε μπόνους στους εργαζόμενους της S.F. την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Οι εργαζόμενοι, με την σειρά τους,έσπευσαν στην αγορά μετοχών και αυτές οι αγορές σαφώς συνέβαλαν στην ραγδαία άνοδο της τιμής των μετοχών της S.F.

Σήμερα καταλαμβάνει ιδιαίτερα υψηλή θέση στην λίστα των Κινέζων πλουσίων με την περιουσία του να ανέρχεται στα 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024