Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα: Οι πέντε φόβοι την ώρα που ψήνετε τον οβελία

Πάσχα: Οι πέντε φόβοι την ώρα που ψήνετε τον οβελία

Τι είναι αυτό που τρομάζει περισσότερο όταν έρχεται η ώρα για το καθιερωμένο ψήσιμο του οβελία

Κάθε Πάσχα, είτε βρίσκεσαι στο χωριό σου ή στην αγαπημένη εξοχή είτε έχεις ξεμείνει στην πόλη, η ώρα που το αρνί ξεκινά να ψήνεται σου χαρίζει χαμόγελο (αν είσαι βέβαια κρεατοφάγος).

Η χαρούμενη διάθεση, το αλκοόλ και το διονυσιακό γλέντι που συχνά συνοδεύει την Κυριακή του Πάσχα, μπορεί να οδηγήσει σε τραγελαφικά περιστατικά που έχουν σημαδέψει τις ζωές ορισμένων συνανθρώπων μας.

Πέντε συντάκτες του in.gr, περιγράφουν ένα δικό τους ιδιαίτερο περιστατικό, τις μόνιμες φοβίες – ανησυχίες της Λαμπρής και στιγμές χαράς, μια Κυριακή του Πάσχα.

————————————————————————————————————————————————————————————

Εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή με «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», τρεις μεγάλες προσφορές

 
Tα μυστικά της σούβλας

Πώς δένουμε το αρνί, με τι γεμίζουμε το σπληνάντερο, πώς τυλίγουμε το κοκορέτσι, τι χρειάζεται το καλό κοντοσούβλι

Βήμα – βήμα, η διαδικασία και οι τεχνικές για σίγουρη επιτυχία!

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: «Tα μυστικά της σούβλας»Πώς δένουμε το αρνί, πώς τυλίγουμε το κοκορέτσι,τι χρειάζεται το καλό κοντοσούβλι.Μαζί, επιλέξτε μία χρηστική έκδοση με πεντανόστιμες συνταγές! Και Esquire, ο ανυπόφορος Gordon Ramsay, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη!

Δημοσιεύτηκε από TA NEA στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Αναλυτικές οδηγίες με κατατοπιστικές φωτογραφίες, μυστικά και συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία, τον απαραίτητο εξοπλισμό, το δέσιμο, το μαρινάρισμα, το πέρασμα στη σούβλα, το άναμμα της φωτιάς, μέχρι και το σωστό ψήσιμο.

Και η καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα!

Μαζί,

Επιλέξτε μία χρηστική έκδοση με πεντανόστιμες συνταγές!

Από κρεατικά, ψητά, και κοτόπουλο, μέχρι burgers, σουβλάκια, barbeque και μαρινάτες

Και

Esquire

——————————————————————————————————————————————————————————————

Σύρμα πάνω, σύρμα κάτω

Το ότι το δέσιμο του αρνιού στη σούβλα είναι μια μερακλίδικη διαδικασία, δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς, ενώ αν τα «δεσίματα» δεν γίνουν σωστά, η φαμίλια κινδυνεύει να μείνει νηστική. Ο σπάγγος συχνά δεν είναι αρκετός και κάπου εκεί επιστρατεύεται το σύρμα. Αυτό όμως που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από το δέσιμο είναι το… λύσιμο. Τα σύρματα που πρέπει με ευβλάβεια να βγουν από τη σάρκα του αρνιού, είναι ο μόνιμος φόβος του τραπεζιού. Δυστυχώς αρκετοί έχουν βρεθεί σε νοσοκομεία ή τους έχουν συμβεί τα χειρότερα, για αυτό προσοχή και οι έμπειροι μπροστά!

Β.Α.

Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο

Το πόσο έχει αλλάξει τις ζωές μας η τεχνολογία, δεν αμφισβητείται από κανέναν και δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αντικαταστήσει και την κλασσική συνήθεια στο σούβλισμα του αρνιού. Την παραδοσιακή περιστροφή με το χέρι, ήρθε να αντικαταστήσει το ηλεκτρικό μοτέρ, ξεκουράζοντας γενιές και γενιές ψηστών, αφήνοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους το τι θα συμβεί αν το μοτέρ αποφασίσει να μη…δουλέψει.

Επιστροφή στη χειροκίνητη εργασία; Θα αντέξει η αγύμναστη παρέα τόσες στροφές; Θα αντέξει το αρνί τόσες ατσούμπαλες περιστροφές; Για αυτό, οι ειδικοί συνιστούν. Δεύτερο μοτέρ και προπόνηση για παν ενδεχόμενο.

Π.Δ.

Ομπρέλα να πάρεις

Είτε με μοτέρ είτε… χεράτα, ο έχων την πλήρη ευθύνη για το αρνί, αναμένεται να «φάει» πολύ ήλιο τσεκάροντας την πορεία του οβελία, τρώγοντας πέτσες και αναμοχλεύοντας τα κάρβουνα. Δεν λησμονιέται εύκολα ο θείος που μετά το πολύωρο ψήσιμο, αποσύρθηκε με παγωμένες μπύρες, κόκκινα αυτιά και στάχτες ακόμη και στα ρουθούνια.

Μ.Ε.

Του ξενύχτη τα παιδιά

Πολλοί είναι αυτοί που μετά την Ανάσταση και τη μαγειρίτσα, επιλέγουν την έξοδο για τη διασκέδασή του, αρκετές φορές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τι συμβαίνει όμως όταν η κατάσταση παρεκτρέπεται και το επόμενο πρωί τα κάρβουνα αργούν να λάβουν θέση; Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω των ξενύχτηδων, και ενώ τα πρώτα αρνιά κάνουν την εμφάνισή τους στα Social Media εμείς ακόμη δεν έχουμε ρίξει το φαγητό στη… μάχη.

Μ.Σ

Μια σόδα ρε παιδιά

Ωραία χώρα η Ελλάδα μας και ακόμη πιο όμορφα τα γραφικά χωριά που απλώνονται σε βουνά, όρη και λαγκάδια. Ως λάτρεις της φύσης, βρισκόμαστε συχνά σε απομακρυσμένα χωριουδάκια που ο… πολιτισμός απέχει από αυτά αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα. Τα ψώνια του Πάσχα γίνονται από νωρίς, οι προμήθειες συσκευάζονται και τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την ηρεμία μας. Εκτός από το φούσκωμα μετά το τραπέζι των εορτών. Τότε που η σόδα και ένα δροσιστικό αναψυκτικό μοιάζει σαν όαση στην έρημο. Μόνο που με το επόμενο περίπτερο στα 50 χιλιόμετρα, η μόνη λύση είναι το περπάτημα. Και ο Θεός βοηθός.

Τ.Π

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024