Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μπορεί να πάρει βάρος ο έφηβος;

Πώς μπορεί να πάρει βάρος ο έφηβος;

Εντάξτε καλά λιπαρά στο γεύμα του εφήβου

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό πρόβλημα με την απόκτηση βάρους. Για την ακρίβεια, μπορεί να οδηγήσει σε κούραση και αδυναμία, σε φτωχό ανοσοποιητικό, σε εύθραυστα οστά, σε αναιμία αλλά και σε προβλήματα γονιμότητας. Επιπλέον, οι έφηβοι που έχουν χαμηλό βάρος, κινδυνεύουν από οστεοπόρωση, άσθμα και συναισθηματικές διαταραχές.

Πώς θα βοηθήσετε τον έφηβο να πάρει βάρος:

  • Αυξήστε την πρόσληψη θερμίδων. Οι τροφές με πολλές θερμίδες αυξάνουν και τη σωματική μάζα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώει περισσότερο από αυτό που καίει, εάν πρέπει να παχύνει.
  • Χτίστε μάζα με πρωτεϊνούχες τροφές. Η πρωτεΐνη βοηθά στο χτίσιμο μυϊκής μάζας που είναι πιο υγιεινή από το σωματικό λίπος. Αυξήστε λοιπόν την ποσότητα των αυγών, του κρέατος, του ψαριού, του τυριού, του γιαουρτιού, των οσπρίων και των ξηρών καρπών.
  • Αυξήστε τις μερίδες. Ξεκινήστε την αύξηση σταδιακά για να μπορεί να καταναλώνει τη μερίδα τόσο στο μεσημεριανό όσο και στο βραδινό.
  • Πάντα πρωινό. Οι έφηβοι παραλείπουν το πρωινό για πολλούς λόγους. Με αυτό τον τρόπο όμως, στερούν ενέργεια από το σώμα, χάνουν κι άλλο βάρος και επηρεάζουν το μεταβολισμό τους. Το πρωινό μπορεί να αποτελείται από αυγά, βρώμη, φρούτα, φιστικοβούτυρο, ή ένα υγιεινό smoothie με αρκετές θερμίδες.
  • Σνακ πριν τον ύπνο. Το σώμα καίει θερμίδες ακόμα και όταν κοιμόμαστε αλλά αν φάμε κάτι πριν τον ύπνο, διατηρούμε τις θερμίδες που καταναλώσαμε μέσα στη μέρα και προκαλούμε αύξηση βάρους.
  • Εντάξτε καλά λιπαρά στο γεύμα του εφήβου. Τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά δεν είναι υγιεινά, αλλά τα καλά λίπη είναι απαραίτητα για την απόκτηση βάρους. Χρησιμοποιήστε λάδι στο μαγείρεμα, βούτυρο και μαργαρίνη.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024