Μια σπουδαία εκδήλωση με ιερό σκοπό θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής στις 13 Μαίου. Μια καλλιτεχνική εκδήλωση με τραγούδια και χορούς και τίτλο: «Στα βήματα της ψυχής» με στόχο την υποστήριξη της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή.

Θα παρουσιαστεί στις 13 Μαΐου 2019 και αποτελεί μια πραγματικά ιδιαίτερη καλλιτεχνική εκδήλωση η οποία θα συγκινήσει και θα μαγέψει τους λάτρεις της μουσικής και του χορού: 5 μουσικοί και 8 χορευτές πάντα με την σύγχρονη και ανανεωτική μουσική ματιά του αγαπημένου από το κοινό μουσικού συγκροτήματος ENCARDIA συνθέτουν μια νέα και πρωτότυπη παράσταση, με τα χρώματα, τα πάθη, τους έρωτες και τις χαρές της ζωής, εμπνευσμένη από το πολιτισμικό τοπίο, τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς των ελληνόφωνων περιοχών του ιταλικού Νότου.
Η παράσταση «Στα βήματα της ψυχής» αποτελεί μια προσφορά του ΕNCARDIA προς την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς της προς τα άτομα όλων των ηλικιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, στην Ελλάδα, η δε έκπληξη της βραδιάς είναι ότι με πρόσκληση των μελών του συγκροτήματος encardia θα πάρουν μέρος στην παράσταση και μέλη της Θεατρικής Ομάδας και της χορωδίας της Πόρτας Ανοιχτής.

Στις 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα σμίξουν τρία πράγματα:
Η πεποίθηση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ότι η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στην ζωή κάθε ανθρώπου, η καλλιτεχνική απόλαυση που θα μας προσφέρει η παράσταση του ENCARDIA και η αγάπη του κόσμου.
Μια αρμονική συγχορδία με κοινό παρανομαστή την υψηλή αξία της συνεργασίας και της προσφοράς, που θα εξασφαλίσει, πιστεύουμε, μια μοναδική βραδιά.

Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: τηλ. 210-96.50.916 κα Μαρία Κοκκονάκη.
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από 22/04/2019 τηλ.: 210-72.82.333, στην ιστοσελίδα www.megaron.gr, καθώς και στα καταστήματα Public.

Λίγα λόγια για την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει εκπαίδευση και αποκατάσταση σε άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση όλων των
ηλικιών στην Ελλάδα.
Η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα αποβλέπει διαρκώς στην άρση των φραγμών ανάμεσα στους ανθρώπους και χτίζοντας γέφυρες
επικοινωνίας, επιδιώκει την άνετη τοποθέτηση του ανθρώπου με αναπηρία μέσα στη φυσιολογική ζωή των συνανθρώπων του.
Σήμερα, στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών προσφέρει δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων σε πάνω από 240
παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και στηρίζουν σταθερά την δράση της είναι:
* Η πίστη της στην μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με αναπηρία.
* Το πρωτοποριακό πνεύμα της που άνοιξε νέους δρόμους και γεφύρωσε διαφορές επεκτείνοντας έτσι τον ορίζοντα των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση.
* Η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλες τις περιστάσεις.
* Η απόφαση να μην κάνει πίσω, όσο υπάρχει έστω ένα παιδί, ένας νέος ή ένας ενήλικας που χρειάζεται βοήθεια.
* Η παντοτινή ελπίδα για ένα θαυμαστό καινούργιο κόσμο που θα μπορούμε να τον μοιραστούμε όλοι.