Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αθήνα παραδίδει την σκυτάλη της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου

Η Αθήνα παραδίδει την σκυτάλη της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, προς τιμήν δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, στις 23 Απριλίου 1616.

Σήμερα το βράδυ, η Αθήνα παραδίδει τη σκυτάλη της προεδρίας της Αθήνας ως «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου» (World Book Capital City) της UNESCO, στην πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η παράδοση θα γίνει από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος πραγματοποιεί εκεί διήμερη επίσκεψη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αρχίζει στις 19:30 (20:30 ώρα Ελλάδος) με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του World Book Capital City στην Πανεπιστημιούπολη της Σάρτζα. Θα ακολουθήσει στις 21:00, η τελετή κατά την οποία ο κ. Μπόλαρης θα παραδώσει την προεδρία του θεσμού, ενώ θα προηγηθεί συνάντησή του με τον Σεΐχη της Σάρτζα, Σουλτάν Αλ Κασιμί.

Χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Εξωτερικών εκφώνησε χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές, καθώς και το δικό του μήνυμα για τη σημασία και τους συμβολισμούς της παράδοσης-παραλαβής της «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου» και της επίδρασης αυτής στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Με αφορμή την επίσκεψή του στα ΗΑΕ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπόλαρης είχε χθες συνάντηση με τον Επίσκοπο Εμιράτων κ.κ. Γρηγόριο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, όπου συζητήθηκαν τρόποι για τη περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της ελληνικής κοινότητας και της εκκλησίας. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε επίσης ενημέρωση όσον αφορά τις θρησκευτικές εξελίξεις στη χώρα όπου αναπτύσσεται μια προσπάθεια για την προώθηση της ανεξιθρησκίας και της ανεκτικότητας.

Χθες επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) του Ντουμπάι, με στόχο τον εμπλουτισμό των δράσεων στον πολιτιστικό τομέα τόσο από το ΤΕΓ όσο και από την ελληνική κοινότητα.

Τέλος, ο κ. Μπόλαρης συναντήθηκε και με τον προϊστάμενο Γραφείου Οικονομικών κ Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Ντουμπάι, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η Βουλή στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και προβάλλει στην πρόσοψή της το σήμα της ημέρας, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η γνώση αποτελούν τη βάση της Παιδείας και της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βιβλιοθήκη της Βουλής άνοιξε τις πύλες της στο κοινό και ειδικότερα την Αίθουσα Ειδικών Συλλογών της, για μια περιήγηση στην ιστορία της. Έτσι, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη και συμμετείχαν σε προγραμματισμένες ωριαίες ξεναγήσεις με θέματα τα «Σπάνια και πολύτιμα της ελληνικής γλώσσας», τις «Εικόνες της ιστορικής Αθήνας στη Βιβλιοθήκη της Βουλής» και τη «Βιβλιοθήκη… για παιδιά!».

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, προς τιμήν δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, στις 23 Απριλίου 1616.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024