Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πασχαλινά... πειράματα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Πασχαλινά… πειράματα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Πασχαλινά... πειράματα και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Athena» του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Πώς μπορούμε να ψήσουμε ένα αυγό χωρίς φωτιά; Πώς θα κάνουμε το αυγό μας «άσπαστο»; Τι περιλαμβάνει η επιστήμη των βεγγαλικών;

Τις απαντήσεις θα δώσουν τα εντυπωσιακά Πασχαλινά πειράματα και εργαστήρια για του μικρούς επισκέπτες του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena του Ιδρύματος Ευγενίδου, από την Τρίτη 30 Απριλίου έως και την Κυριακή 5 Μαΐου.

Οι μικροί μας επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με την επιστήμη με έναν διασκεδαστικό τρόπο θα πειραματιστούν και θα ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους μέσα από ευφάνταστα πειράματα. Θα «λερώσουν» τα χέρια τους για να ανακαλύψουν τις ξεχωριστές ιδιότητες των αυγών και να τις χρησιμοποιήσουν για να πειραματιστούν σε βασικές επιστημονικές αρχές όπως η άνωση, η ώσμωση, η πίεση και η μετουσίωση των πρωτεϊνών. Θα εξασκηθούν στην κριτική σκέψη, την παρατήρηση αλλά και την επικοινωνία και την συνεργασία. Θα φτιάξουν πασχαλινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και θα βάψουν αυγά με διαφορετικούς τρόπους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν πειράματα, να δουν φαινόμενα και να εξηγήσουν τον κόσμο μέσα από την επιστήμη. Η προτεινόμενη ηλικία συμμετεχόντων είναι παιδιά 6-11 ετών.

Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από εντυπωσιακά πειράματα και να ανακαλύψουν πώς μπορούν να ανάψουν φωτιά χρησιμοποιώντας… νερό, να δημιουργήσουν πολύχρωμες φλόγες και να φτιάξουν αυτοσχέδια βεγγαλικά! Ακόμη, θα εξερευνήσουν πώς από τις ιδιότητες των αερίων και τους νόμους της Φυσικής μπορούν να κατασκευάσουν έναν πύραυλο από απλά υλικά.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024