Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Game of Thrones: Τρεις νέες κιθάρες Fender φόρος τιμής στον όγδοο κύκλο

Game of Thrones: Τρεις νέες κιθάρες Fender φόρος τιμής στον όγδοο κύκλο

Ο πειρασμός ήταν μεγάλος για τη Fender να παράγει και διαθέσει αυτές τις κιθάρες στην αγορά. Όχι, όμως. Είναι για μια φορά. Φόρος τιμής στον όγδοο κύκλο. Ένα κομμάτι από κάθε μία.

Το παράκανε η HBO με το μάρκετινγκ προώθησης του τελευταίου κύκλου μιας από τις πιο δημοφιλούς σειρές στην ιστορία της μικρής οθόνης, του «Game of Thrones»; Συνεργάστηκε με την θρυλική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών κιθάρων, τη Fender, και παρουσίασε μία Jaguar «House Lanister», μια Stratocaster «House Targaryen» και μία Telecaster «House Stark»! Άλλωστε, ο δημιουργός του GoT, o Dan Weiss, είναι λάτρης της κιθάρας.

Ο πειρασμός ήταν μεγάλος για τη Fender να παράγει και διαθέσει αυτές τις κιθάρες στην αγορά. Όχι, όμως. Είναι για μια φορά. Φόρος τιμής στον όγδοο κύκλο. Ένα κομμάτι από κάθε μία.

Τα περίτεχνα μοτίβα πάνω στη Fender των Λάνιστερ χαράχτηκαν με λέιζερ σε φύλλο χρυσού 24 καρατίων. Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν του Westeros, όπου οι μάχες δίνονται με χορδές και όχι με σπαθιά, στον Οίκο Λάνιστερ μια Jaguar μοιάζει να είναι το τέλειο όπλο για να συνοδέψει με ακόρντα ο Τζέιμι τον τρελό βασιλιά στον τάφο του. Κόκκινη, σαν το κόκκινο κάστρο, και καλυμμένη με χρυσό, η κιθάρα αυτή αντικατοπτρίζει την αλαζονεία, τον πλούτο και την αυταρέσκεια που είναι η σφραγίδα του οίκου.

Αντιθέτως, η κιθάρα των Σταρκ είναι το τέλειο όπλο για τον βέρο Βόρειο. Ούτε χρυσάφια, ούτε περίτεχνα μοτίβα. Σαν την αρχιτεκτονική του Winterfell, η κιθάρα φτιάχτηκε από όποια υλικά οι Σταρκ μπορούσαν να βρουν κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα. «Η Telecaster μοιάζει να είναι το όργανο που παίζει ο «καλός» στην ιστορία» είπε ο Dan Weiss. «Είναι το όργανο που παίζει ο «σερίφης». Οι Σταρκ έχουν αυτή την ακεραιότητα χαρακτήρα, τη λογική προσέγγιση στα πράγματα του Βόρειου, και μοιάζει να το ενσαρκώνει αυτό η Telecaster» πρόσθεσε.

Αν όμως, η Telecaster είναι το όπλο των ηρώων και η Jaguar, το όπλο της ομορφιάς, και οι δυο ωχριούν μπρος αυτό που «κραδαίνει» ο Ταργκάριεν κατακτητής: περνώντας τις θάλασσες φέρνουν μαζί τους το πιο φοβιστικό και μαγικό όπλο, μια Stratocaster με λέπια δράκου! Άπειρες ώρες ξόδεψαν στη Fender για να σχεδιάσουν και φιλοτεχνήσουν το μυθικό τέρας. «Στην κυριολεξία, άπειρες ώρες, σχεδιάζοντας και φιλοτεχνώντας τα λέπια» είπε ο αρχιτεχνίτης της Fender, ο Ron Thorn. «Ήθελα να αλλάξω τις γωνίες και το μέγεθός τους. Μου πήρε οκτώ ώρες για το μπροστινό τμήμα της «κάσας» και έντεκα ώρες για το πίσω. Κι από πάνω, πήρα σμίλη και πρόσθεσα επιπλέον λεπτομέρειες. Είναι, σε μεγάλο βαθμό, αυθαίρετο, αλλά μοιάζει πράγματι φυσικό» εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024