Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρομβοφιλία: Τι είναι η ασθένεια που έχει η Ελένη Χατζίδου

Θρομβοφιλία: Τι είναι η ασθένεια που έχει η Ελένη Χατζίδου

Το βράδυ της Πέμπτης η Ελένη αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, καθώς πάσχει από θρομβοφιλία και αναγκάζεται να κάνει ένεση καθημερινά.

Η Ελένη Χατζίδου διανύει την πιο όμορφη περίοδο της ζωής της καθώς είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί με τον σύντροφό της Ετεοκλή Παύλου.

Το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, η Ελένη αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, καθώς πάσχει από θρομβοφιλία και αναγκάζεται να κάνει ένεση καθημερινά.

«Ξέρετε τι είναι αυτό; Αντιπηκτική ένεση για τις εγκυμονούσες που έχουν θρομβοφιλία. Μία κάθε μέρα για εννέα μήνες. Μη σας φοβίζει, σημασία έχει να είναι καλά το μπεμπέ… Θυμώνω που μου λέτε πως έχετε χάσει μωράκια επειδή ο γιατρός σας δεν σας έστειλε για τις σωστές εξετάσεις ώστε να μάθετε ότι έχετε θρομβοφιλία… Εγώ το ανακάλυψα πριν ακόμη μείνω έγκυος», έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Χατζίδου.

Τι είναι η θρομβοφιλία

Είναι η τάση (κληρονομική ή επίκτητη) να αναπτύσσονται θρόμβοι κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής. Όταν το αίμα πήζει, δημιουργούνται θρόμβοι, οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι, αφού μπορούν να φράξουν μερικώς ή ολικώς ένα αιμοφόρο αγγείο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκετές μέλλουσες μαμάδες υποφέρουν από φλεβική θρόμβωση. Νοιώθουν πόνο, ευαισθησία, πρήξιμο της γάμπας, του μηρού, ακόμα και της βουβωνικής χώρας. Σε αυτή την περίπτωση η άμεση νοσηλεία είναι η μόνο ενδεδειγμένη λύση. Κι εννοείται ότι προηγουμένως, έχουν ενημερώσει τον γιατρό τους.

Η θρομβοφιλία μπορεί να είναι κληρονομική, αλλά και επίκτητη, καθώς μπορεί να προκύψει από διάφορους παράγοντες, όπως διαβήτης, παχυσαρκία, ακινησία, κάπνισμα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι η έγκυος που θα διαγνωστεί με θρομβοφιλία, θα έχει προβληματική κύηση ή θα χάσει το μωρό της. Η θρομβοφιλία εντοπίζεται με μια εξέταση και ανάλογα με τα αποτελέσματα ακολουθείται ειδική αγωγή, που μειώνει την πηκτικότητα του αίματος.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024