Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βικτωρία Ταγκούλη μιλάει για τους «Νικητές του πουθενά»

Η Βικτωρία Ταγκούλη μιλάει για τους «Νικητές του πουθενά»

Η Βικτωρία Ταγκούλη έχει ξεχωρίσει όχι μόνο ως ερμηνεύτρια αλλά και για τις αξιόλογες παραστάσεις που δίνει κάθε φορά που εμφανίζεται ζωντανά.

Η Βικτωρία Ταγκούλη έχει ξεχωρίσει όχι μόνο ως ερμηνεύτρια αλλά και για τις αξιόλογες παραστάσεις που δίνει κάθε φορά που εμφανίζεται ζωντανά.

Μετά από τέσσερις προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές σε μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις η Βικτωρία παρουσιάζει το νέο της προσωπικό δίσκο που ξεδιπλώνει την πολύπλευρη προσωπικότητά της και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό της ύφος. 

Ο δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως: Σταύρος Σταύρου, Στάθης Δρογώσης, Χρήστος Κανελλοπουλος, Χρίστος Θεοδώρου, Ζαχαρίας Καρούνης, Νίκος Μωραίτης, Μάνος Ελευθερίου, Σταύρος Σιόλας, Μιχάλης Γελασάκης, Βάσος Βενιζέλου, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κώστας Τζάνος, Σπύρος Παρασκευάκος, Μίμης Φωτόπουλος, Μαρία Πολυδούρη, Δημήτρης Μαραμής.

Γιατί οι Νικητές του Πουθενά;

Ο δίσκος πήρε το όνομά του από το ομότιτλο τραγούδι που υπογράφουν ο Ζαχαρίας Καρούνης τη μουσική και ο Νίκος Μωραίτης τους στίχους. Επιλέχθηκε αυτός ο τίτλος γιατί είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός και ταιριαστός στο κλίμα του δίσκου.

 Πώς προέκυψε ο νέος σας δίσκος;

Τον δίσκο αυτόν ετοιμάζω δύο χρόνια. Μετά απο τέσσερις προσωπικούς δίσκους, οι τρείς με τον σταθερό μου συνεργάτη συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου, ήθελα να κάνω έναν δίσκο που θα είχε τραγούδια των συγκεκριμένων καλλιτεχνών. Να πώ ότι οι συντελεστές του δίσκου είναι οι συνθέτες: Σταύρος Σιόλας, Χρίστος Θεοδώρου, Θέμης Καραμουρατίδης, Δημήτρης Μαραμής, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Στάθης Δρογώσης, Ζαχαρίας Καρούνης, Σπύρος Παρασκευάκος και οι στιχουργοί είναι οι: Μιχάλης Γελασάκης, Νίκος Μωραίτης, Σταύρος Σταύρου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Βάσος Βενιζέλος, Χρήστος Κανελλόπουλος, Σταύρος Σιόλας, Κώστας Τζάνος και οι Μάνος Ελευθερίου, Μαρία Πολυδούρη, Μίμης Φωτόπουλος. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την ΜΙκρή Άρκτο και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό, γιατί είναι μια εταιρία που εξακολουθεί να εκδίδει νέες δισκογραφικές δουλειές-προτάσεις και να στηρίζει τόσο παλιούς όσο και νέους καλλιτέχνες. Επίσης νιώθω τυχερή που τον δίσκο κοσμούν ένα έγο του Χαρίτωνα Μπεκιάρη στο εξώφυλλο καθώς και πρωτότυπα σχεδιά του στο εσωτερικό του cd. Τον σχεδιασμό του ψηφιακού δίσκου φρόντισαν ο Ανδρέας Γεωργιάδης και ο Χάρης Βαλσάμης. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Παρασκευά Καρασούλο και όλη την ομάδα της Μικρής Άρκτου για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία.

Πώς έγινε η επιλογή των κομματιών του δίσκου;

Επικοινώνησα με τους συνθέτες που ήθελα να συνεργαστώ, τους μίλησα για την ιδέα που είχα για τον δίσκο και εκείνοι μου πρότειναν τα συγκεκριμένα τραγούδια. Το συγκινητικό είναι ότι επειδή γνωρίζομαι προσωπικά με τους περισσότερους, τα τραγούδια που μου έδωσαν ήταν σαν να είναι γραμμένα για τη φωνή μου. Δεν χρειάστηκε να αλλάξω τίποτα.

Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε και ποιους στίχους;

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσω κάποιο, ωστόσο η μεγάλη μου αδυναμία είναι η ”Βέμπο“ , σε μουσική του Σταύρου Σιόλα και στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

Ποιους προβληματισμούς θίγει ο δίσκος;

Θα έλεγα ότι ασχολείται με τον έρωτα, τη νοσταλγία, τις σχέσεις των ανθρώπων. Επίσης στο κομμάτι του Μάνου Ελευθερίου έχουμε αναφορά στην Βέμπο ,της Μαρίας Πολυδούρη στο θάνατο και του Μίμη Φωτόπουλου στη ζωή των μπουλουκιών.

 Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στον κόσμο;

Δεν έχω σκοπό να περάσω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα. Αυτό που θα ήθελα είναι να βάλω τον ακροατή στην ιστορία του κάθε τραγουδιού και ελεύθερα να συγκινηθεί, να νοσταλγήσει, να ταξιδέψει.

Πώς είναι η δισκογραφία στην Ελλάδα σήμερα;

Η δισκογραφία σήμερα δυστυχώς είναι στη χειρότερή της φάση. Τα cd με πολύ δυσκολία πουλάνε. Ωστόσο εμείς καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε αυτή τη συνθήκη και παρά τις δυσκολίες κατορθώνουμε να εκδώσουμε τη δουλειά μας με ό,τι τρόπο και όποιο μέσο διαθέτουμε, γιατί αυτό είναι το πορτφόλιό μας.

 Ποια είναι τα πρότυπά σας στη μουσική;

Ακούω πολλή κλασική μουσική και παρακολουθώ την ξένη εναλλακτική πόπ σκήνη. Όμως έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της αισθητικής μου έχει παίξει ο Μάνος Χατζιδάκις.

Από πού εμπνέεστε;

Εμπνέομαι απ΄τα παιδιά μου, από μια ωραία μελωδία που θα ακούσω ή έναν στίχο, από τους φίλους μου, τη φύση, τον σύντροφό μου, έναν πίνακα ζωγραφικής, μία ταινία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024