Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει η Άγκυρα την παρενόχληση του ελικοπτέρου με τον Αρχηγό ΓΕΣ

Διαψεύδει η Άγκυρα την παρενόχληση του ελικοπτέρου με τον Αρχηγό ΓΕΣ

Απορρίπτοντας τους ελληνικούς ισχυρισμούς, οι τουρκικές πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν υπήρξε προσέγγιση που να θέτει σε κίνδυνο το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΣ

Τους ισχυρισμούς για παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΣ, Γεώργιο Καμπά, αρνείται η Άγκυρα, με τουρκικές πηγές ασφαλείας να τονίζουν πως δεν υπήρξε προσέγγιση που να θέτει σε κίνδυνο το ελληνικό ελικόπτερο.

Με ανακοίνωσή τους προς τα τουρκικά ΜΜΕ αργά απόψε, οι τουρκικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ξένο τύπο.

Απορρίπτοντας τους ελληνικούς ισχυρισμούς, οι τουρκικές πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν υπήρξε προσέγγιση που να θέτει σε κίνδυνο το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΣ.

Όπως ανέφεραν, τα αεροσκάφη που ανήκουν στις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις βρίσκονταν σε τακτική βάση στην περιοχή του Αιγαίου.

Όπως άφησε να διαρρεύσει η ελληνική πλευρά, το επεισόδιο συνέβη λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το Σινούκ με τον αντιστράτηγο Καμπά βρισκόταν πάνω από τη Ρω και λίγο πριν την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Το τουρκικό F-16, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, πέταξε περίπου ενάμισι μίλι νοτιότερα από το νησί της Ρω κατά τη στιγμή της προσγείωσης του Αρχηγού ΓΕΣ στο ακριτικό νησί του νησιωτικού συγκροτήματος του Καστελόριζου. Σε απόσταση αναπνοής από το τουρκικό F-16 βρίσκονταν εκείνη την ώρα και ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει να το αναχαιτίσουν.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό F-16 που αποπειράθηκε να παρενοχλήσει το ελληνικό ελικόπτερο είχε μπει στον Εθνικό Εναέριο χώρο νωρίτερα με ακόμη ένα F-16. Και τα δύο είχαν δε εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν από τη Σούδα και το Καστέλι. Μάλιστα, τα τουρκικά F-16 παρέμειναν στην περιοχή.

«Πέρασαν χαρακτηριστικά πίσω από το ελικόπτερο με τον αρχηγό ΓΕΣ» αναφέρει ελληνική στρατιωτική πηγή, χαρακτηρίζοντας σοβαρή την διπλή πρόκληση των Τούρκων.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024