Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Time: Oι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2019

Time: Oι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2019

Η κατηγοριοποίηση του περιοδικού χωρίζεται σε: Πρωτοπόρους, Τιτάνες, Καλλιτέχνες, Ηγέτες και Είδωλα

Η ηθοποιός του Game of Thrones Εμίλια Κλαρκ και ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα μπορούσαν να έχουν κάτι κοινό με μία πρώτη ματιά. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις σταρ τις ποπ Lady Gaga, Αριάνα Γκράντε και Τέιλορ Σουίφτ.

Και όμως, όλοι οι προαναφερθέντες και πολλοί ακόμη βρίσκονται στη λίστα του περιοδικού Time με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου για το 2019. Η λίστα αυτή, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα από όλα τα φάσματα της ζωής: ηγέτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ηθοποιούς, μουσικους, σκηνοθέτες και αθλητές.

Η κατηγοριοποίηση του περιοδικού χωρίζεται σε: Πρωτοπόρους, Τιτάνες, Καλλιτέχνες, Ηγέτες και Είδωλα.

Ρεκόρ γυναικών στη λίστα

Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 48 γυναίκες, τέσσερις περισσότερες σε σχέση με την περσινή. Αυτό αποτελεί μία σημαντική πρόοδο σε σχέση, για παράδειγμα, με το 2004 που η λίστα του Time περιείχε μόλις 24 γυναίκες.

Οι τρεις από τις πέντε κατηγορίες έχουν φέτος γυναίκες στην κορυφή τους: η ηθοποιός Σαντρα Ο του Grey’s Anatomy και Killing Eve είναι νικήτρια στους Πρωτοπόρους, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουιφτ είναι πρώτη στα Είδωλα και η Αμερικανίδα πολιτικός του Δημοκρατικού κόμματος Νάνσι Πελόζι βρέθηκε στην κορυφή των Ηγετών.

Lady Gaga, Aριάνα Γκράντε, Ρετζίνα Κινγκ, Κρίσι Τέιγκεν, Εμίλια Κλαρκ, Μπρι Λάρσον και Γκλεν Κλόουζ ήταν μερικές από τις διάσημες καλλιτέχνιδες που πλαισίωσαν τη φετινή λίστα του περιοδικού.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η μόλις 16 χρονών Γκρέτα Τούνμπερκ: η Σουηδή ακτιβίστρια έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο μαθητικό κίνημα ευαισθητοποίησης για το κλίμα και το περιβάλλον. Ξεχωρίζει, τέλος, και το τρανσέξουαλ μοντέλο Ίντια Μουρ.

Πολιτικά πρόσωπα

Από τις ηγέτιδες, ξεχώρισε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία συγκίνησε τον πλανήτη με τη στάση της απέναντι στη πρόσφατη σφαγή του Κράιστερτς. Δεν θα μπορούσε να λείψει επίσης η Μισέλ Ομπάμα, αλλά και η μεγάλη αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ.

Φυσικά, στη λίστα βρίσκεται και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος διακρίθηκε για «την προσωπική του προσπάθεια στο θέμα της Βόρειας Κορέας». Λίγο πιο κάτω από το όνομά του, φιγουράρει στη λίστα και αυτό του Ρόμπερτ Μάλερ, του ειδικού εισαγγελέα ο οποίος διερευνά τις κατηγορίες για ρωσική ανάμειξη στο επιτελείο του Τραμπ κατά τις προεδρικές εκλογές. Η έκθεση του μάλιστα θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός ολίγων ημερών.

Στη λίστα του Time για το 2019, βρέθηκαν και δύο πρόσωπα που αναμείχθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της περσινής χρονιάς στις ΗΠΑ: ο υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο και η γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό, Κριστίν Μπλέιζι Φορντ.

Άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, που βρέθηκαν στη λίστα, είναι οι Χουάν Γουαϊδό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Σι Τζινπίνγκ αλλά και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Κι ένας gamer στη λίστα

Από τους διάσημους άνδρες της λίστας, πολλοί από αυτούς είναι ηθοποιοί, όπως ο Ντουέιν Τζόνσον, ο Μαχερσάλα Άλι, ο «οσκαρικός» Ράμι Μάλεκ και ο Ρίτσαρντ Μάντεν.

O Moχάμεντ Σαλάχ αναδείχθηκε ως κορυφαίος αθλητής και «Τιτάνας» του 2019. Άλλοι αθλητές που ξεχώρισαν ήταν ο Τάιγκερ Γουντς και ο Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά και η Κάστερ Σεμένια – η αθλήτρια του στίβου που έχει κατηγορηθεί ότι είναι υπερβολικά «αρρενωπή» για να αγωνίζεται μαζί με γυναίκες.

Το συγκρότημα-φαινόμενο από την Κορέα, οι BTS, ήταν από τα αναμενόμενα ονόματα στη λίστα. Οι επτά Κορεάτες δεν έχουν απλά κάνει γνωστή την κορεάτικη pop σε όλον τον κόσμο, αλλά έχουν διακριθεί και για το κοινωνικό τους έργο και έχουν μιλήσει στον OHE.

Tέλος, εντύπωση προκαλεί και η παρουσία ενός gamer στη φετινή λίστα των Time 100. O Τάιλερ «Ninja» Μπλέβινς είναι διάσημος παίκτης του Fortnite και το κοινό του σε όλο τον κόσμο φτάνει τα εκατομμύρια.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024