Η γυναικεία ομορφιά και το μεγαλείο των αυτοκινήτων τους αναδεικνύονται στο φωτογραφικό βιβλίο της Λίμπι Έντελμαν «Lovin’ My Car: Women in the Driver’s Seat» (Αγαπώ το αυτοκίνητό μου: Γυναίκες στη θέση του Οδηγού) που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο powerHouse Books.

Η Λίμπι Έντελμαν, πρώην συντάκτρια μόδας στο περιοδικό Harper’s Bazaar και συνιδρύτρια με τον σύζυγό της Σαμ του brand υποδημάτων και ενδυμάτων Sam Edelman, ταξίδεψε στις ΗΠΑ και φωτογράφισε γυναίκες και τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα.

Τη φωτογραφική αποστολή προκάλεσαν συζητήσεις χρόνων με τον σύζυγό της Σαμ και τους γιους της με θέμα τα αυτοκίνητα.

Στο ταξίδι της εντόπισε μια ποικιλόμορφη κοινότητα γυναικών, όλες είχαν κοινό στοιχείο την εκτίμηση που τρέφουν για τα οχήματά τους.

Φωτογράφισε εντυπωσιακά, ιδιαίτερα και καθημερινά αυτοκίνητα, τις ιδιοκτήτριές τους και συνόδευσε τις φωτογραφίες από μικρές ιστορίες που οι ίδιες αποκάλυψαν.

«Αυτό το βιβλίο μού επέτρεψε να συνδυάσω τα πάθη μου για τη φωτογραφία και την αφήγηση. Επί χρόνια, άκουγα τον σύζυγό μου και τους δύο γιους μου να μιλούν με εμμονή για τα αυτοκίνητα και τελικά σκέφτηκα: γιατί οι γυναίκες δεν αγαπούν τα αυτοκίνητα; Αυτό που ανακάλυψα, καθώς φωτογράφιζα γυναίκες από διαφορετικά υπόβαθρα είναι ότι οι σχέσεις που μοιραζόμαστε με τα αυτοκίνητά μας δεν περιστρέφονται αναγκαστικά γύρω από κινητήρες και ελαστικά. Δημιουργούμε συναισθηματικούς δεσμούς, όπως με την οικογένεια. Αυτό είναι που ελπίζω να έχω συλλάβει σε αυτές τις φωτογραφίες» αναφέρει η Λίμπι Έντελμαν στην περίληψη του βιβλίου.

Μεταξύ των γυναικών που φωτογράφισε είναι η ελληνικής καταγωγής ενδυματολόγος του Χόλιγουντ, Πατρίτσια Φιλντ, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Νάνσι Άτλας, η γυμνάστρια, Φελίσια Μπέσεν.

Η συγγραφέας και φωτογράφος έμαθε ότι υπάρχουν ατελείωτοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αγαπούν τα αυτοκίνητά τους – η ιπποδύναμη, η συγκίνηση της διαδρομής και η ελευθερία που προσφέρει.

Η Λίμπι Έντελμαν ξεκίνησε την καριέρα της ως συντάκτρια μόδας στο Harper’s Bazaar και αργότερα στο Seventeen και στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων στον Calvin Klein. Όταν ήταν συντάκτρια μόδας συναντήθηκε με τον σχεδιαστή Σαμ Έντελμαν, ο οποίος αργότερα έγινε συνέταιρος και σύζυγός της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ