Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο μαργαριτάρι Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί και διάτρητοι στο θέμα Πετσίτη»

Νέο μαργαριτάρι Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί και διάτρητοι στο θέμα Πετσίτη»

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας όσους παρακολουθούσαν τη συνέντευξή του στον Antenna να ξαφνιαστούν για άλλη μια φορά -όχι ευχάριστα πάντως- από το επίπεδό του στην ελληνική γλώσσα. Φυσικό επακόλουθο ήταν να ακολουθήσει πάρτι στο Twitter...

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας όσους παρακολουθούσαν τη συνέντευξή του στον Antenna να ξαφνιαστούν για άλλη μια φορά -όχι ευχάριστα πάντως- από το επίπεδό του στην ελληνική γλώσσα.

Η επίμαχη φράση του πρωθυπουργού ήταν πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», με αφορμή το σκάνδαλο Πετσίτη.

Επόμενο ήταν να πάρουν φωτιά τα social media, αφού ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς εννοούσε ότι είναι διαφανείς, καθαροί, έτοιμοι για κάθε έλεγχο.

Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι είναι στην προκειμένη περίπτωση λάθος. Προφανώς ο Πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Σίγουρα όμως, όχι διάτρητοι.

Σύμφωνα με το λεξικό, Όπως αναφέρει το λεξικό ο ορισμός της λέξης διάτρητος σημαίνει αυτός που είναι γεμάτος τρύπες η πιο λαϊκά ο τρυπητός. Και μεταφορικά η λέξη χρησιμοποιείται για μια διατύπωση που είναι γεμάτη λογικά κενά. Πάντως δεν σημαίνει διαφανής και έτοιμος για έλεγχο όπως ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας, μάλλον το αντίθετο.

Οπως ήταν φυσικό άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του twitter που έσπευσαν να σχολιάσουν τα ελληνικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του δημόσια παρέμβαση «σκοτώνει» τη γλώσσα μας.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024