Να τα λέμε όλα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πράγματι δεν αντέχει 16 ομάδες στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Ισως και οι 14 να είναι πολλές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο επίσης δεν αντέχει τη δημιουργία μιας επιπλέον επαγγελματικής κατηγορίας. Βλέπε Σούπερ Λίγκα 2. Που ελαφρά τη καρδία θέσπισε ο Γ. Βασιλειάδης. Στη λογική «με τον παρά μου και την κυρά μου».

Αφού πληρώνω με τα λεφτά της ΕΡΤ, και με το παραπάνω μάλιστα, κάνω ό,τι γουστάρω. Οταν Απόλλωνας και Λαμία έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, 1,4 εκατ. καθαρά, εγγυημένο για δύο χρόνια, θα πούλαγαν ζοριλίκια; Και τι έγινε που έπεσε ο Απόλλωνας των 864 εισιτηρίων; Με δεδομένο ότι το αφεντικό τρελάθηκε και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα 2 τα ίδια λεφτά θα πάρει. Οι ομάδες που παίζουν φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ με 50.000 ευρώ τηλεοπτικά, την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 2 θα λαμβάνουν από 600.000. Εξωπραγματικά νούμερα.

Φυλακή


Επειδή αυτοί που θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν θα πάρουν και την επόμενη στη Σούπερ Λίγκα 2 τα ίδια λεφτά, ανεβαίνουν και οι άλλες εννιά ομάδες από τις 50.000 σήμερα στις 600.000. Τρελά πράγματα. Υπόθεση εργασίας. Αν επρόκειτο για προμήθεια υλικού. Για αναλώσιμα. Να αγοράσει η ΕΡΤ έπιπλα. Γραφεία, καρέκλες, καναπέδες. Κομπιούτερ. Θα είχε τη δυνατότητα έναν καναπέ αξίας 300 ευρώ να τον πληρώσει 3.000;

Φυλακή θα μπαίνανε. Στο ποδόσφαιρο γίνεται. Οταν προέκυψε το πρόβλημα με τις επτά άστεγες ΠΑΕ, βγήκαν στην ελεύθερη αγορά. Το Open τούς έδωσε βαριά βαριά 10 εκατ. Αν τους έδινε η ΕΡΤ 12, θα κάνανε και τούμπες. Τους έδωσε 23. Κάπως έτσι ο Ατρόμητος των 792 εισιτηρίων έφτασε τα 2 εκατ. Καθαρά. Κόστος για την ΕΡΤ, αν συνυπολογισθούν και οι κρατήσεις, πάνω από 2,5 εκατ. Και τι έγινε; Λεφτά υπάρχουν. Ειδικότερα όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Ψιλολόγια


Ο ΣΥΡΙΖΑ του ερασιτεχνικού αθλητισμού δεν υπάρχει πια. Τα περί ανοιχτού πολέμου με τους κοτζαμπάσηδες του ποδοσφαίρου αποδείχθηκαν κούφια λόγια. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 είναι ένα 100% «σύγχρονο» κόμμα. Καμία αναστολή όταν πρόκειται να κάνουμε τη δουλειά μας. Υπεράνω όλων το μικροκομματικό συμφέρον. Και το προσωπικό τής εκάστοτε υπουργάρας. Κανένα πρόβλημα εν έτει 2019 να κρατικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο. Κατώτατο όριο μετοχικού κεφαλαίου για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2, τα 100.000 ευρώ. Ξεκινάς δηλαδή με 100.000 και την επομένη έχεις έξι κατοστάρικα εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ. Ωραίες δουλειές. Και κάθε εβδομάδα να έρχονται τα μαντάτα. Για ύποπτα χειραγώγησης παιχνίδια. Κατώτατο όριο μετοχικού κεφαλαίου για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ οι 30.000. Ψιλολόγια, δηλαδή, για τους κάθε είδους σαλταδόρους και νταραβεριτζήδες.
Και ψιλά γράμματα για τον Γ. Βασιλειάδη. Που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Που κατεβαίνει για βουλευτής και μην τον είδατε τον Παναή. Και με αβάντα. Οταν σκορπάς τόσο πολύ χρήμα, ανοίγεις πόρτες. Ως υπουργός γνωρίζεις κόσμο. Και γι’ αυτό οι πόρτες στο γραφείο είναι πάντα ανοιχτές. Αν σου έχουν και υποχρέωση, ακόμα καλύτερα. Δεν έχει προηγούμενο αυτό το αλισβερίσι. Τέτοιου είδους θέματα «τακτοποιούνται» από την αγορά. Οποιος δεν μπορεί να επιβιώσει πεθαίνει. Κι έρχεται στη θέση του κάποιος άλλος. Αμέτρητες είναι οι επιχειρήσεις που χρεοκόπησαν την περίοδο της κρίσης. Τους λυπήθηκε κανείς; Σε τι διαφέρει δηλαδή το ποδόσφαιρο, ώστε να μετατραπεί σε προστατευόμενο είδος; Ας γίνει το πρωτάθλημα με δέκα ομάδες. Θα χάσει η Βενετιά βελόνι; Στην Ελβετία δηλαδή που δεν υπάρχει Βασιλειάδης κι έχουν πρωτάθλημα δέκα ομάδων, ποιο είναι το πρόβλημα;

Γράψτε το σχόλιό σας