Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Amanda (Γαλλία, 2018)

Οικογενειακό δράμα του Μίκαελ Ερ που εξετάζει τη σχέση ανάμεσα σε έναν νεαρό ρέμπελο Παριζιάνο, τον Νταβίντ (Βενσάν Λακόστ) και την ορφανή από μητέρα ανιψιά του, Αμάντα (Ιζορ Μουλτριέρ). H νωχελική στάση του Νταβίντ απέναντι στην ίδια τη ζωή (μια στάση που ανασύρει στη μνήμη τον Αντουάν Ντουανέλ, ήρωα σε αρκετές ταινίες του Φρανσουά Τριφό), συνάδει με τους ρυθμούς της ταινία του Ερ η οποία κινείται σε ράθυμους, απαλούς ρυθμούς, σαν το νερό που κυλά ήσυχα στ’ αυλάκι.

ΑΘΗΝΑ: ΔΑΝΑΟΣ –  ΑΛΕΞΆΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΏΝ – ODEON EMBASSY – ΔΙΑΝΑ κ.α.

After (ΗΠΑ, 2019)

 

Αισθηματική περιπέτεια της Τζένι Γκέιτζ στην οποία μια συνεσταλμένη φοιτήτρια (Τζοζεφίν Λάνγκφορντ) οδηγείται στην σεξουαλική απελευθέρωση χάρη σε έναν  αλαζονικό συμφοιτητή της (Χίρο Φάινς-Τίφιν). . Είναι προφανές ότι το φιλμ προσπαθεί να βρει τρόπους για ν’ ακολουθήσει τα χνάρια που χάραξε η επιτυχία των franchise «Λυκόφως» και «50 αποχρώσεις του γκρι», χωρίς ωστόσο εδώ να υπάρχει ούτε το στοιχείο του φανταστικού, ούτε και εκείνο των σεξουαλικών «ακροτήτων».

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON STARCITY – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON MAΡOΥΣI – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ODEON OΠEΡA – TOWN CINEMAS – WEST CITY – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΝΑΝΑ – ΑΕΛΛΩ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON ΠΛATEIA – CINEΜΑ ΟΝΕ κ.α.

 

Styx (Γερμανία / Αυστρία, 2018)

Δραματική ταινία του Βόλφγκανγκ Φίσερ στην οποία μια δυναμική Ευρωπαία γιατρός (Σουζάνε Γουλφ) θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης κατά τη διάρκεια ενός θαλάσσιου ταξιδιού της.

ΑΘΗΝΑ: ΑΝΔΟΡΑ – ΑΣΤΟΡ – ΑΝΟΙΞΗ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Με άλλο πρόσωπο (Twarz, Πολωνία, 2018)

Ψυχολογικό δράμα της Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα. Η ζωή ενός νεαρού άντρα (Ματέους Κοσκίκεβιτς) αλλάζει ριζικά όταν το πρόσωπό του παραμορφώνεται. Η μεταμόσχευση προσώπου που γίνεται πάνω του πετυχαίνει, όμως η πραγματικότητα δεν παύει να είναι σκληρή για αυτόν τον άνθρωπο, τον οποίο η Σουμόφσκα αντιμετωπίζει με συμπάθεια και κατανόηση.

ΑΘΗΝΑ: ΙΝΤΕΑΛ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΘΕΣ/ΚΗ: Π.ΖΑΝΝΑΣ

Οταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες (Ελλάδα, 2019)

Ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου.

Με βασικό όπλο το χιούμορ η Οικονόμου παρακολουθεί  την προσπάθεια μιας χούφτας ανθρώπων σε κάποιο χωριό του Θεσσαλικού κάμπου να ξεκινήσουν από την αρχή και με μηδενισμένο το κοντέρ να αποπειραθούν την «κατάκτηση» της παγκόσμιας αγοράς με τη βιολογική καλλιέργεια ντομάτας.

ΑΘΗΝΑ: ΔΙΑΝΑΟΣ (επιλεγμένες προβολές)

 

AΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση (ΗΠΑ, 2019)

του Νιλ Μάρσαλ. Φρικώδης επιστροφή στο σινεμά του κακάσχημου ήρωα των graphic novels του Μάικ Μινιόλα. ΑΘΗΝΑ: ODEON ΟΠΕΡΑ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΑΕΛΛΩ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON ΙΛΙΟΝ – ΦΟΙΒΟΣ – ODEON STARCITY κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κ.α.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 3 (How to train your dragon: The hidden world, ΗΠΑ, 2019)

Κινούμενα σχέδια του Ντιν Ντιμπλουά που συνεχίζουν τον μύθο που άνοιξε το 2010 με την πρώτη από τις τρεις ταινίες της σειράς.

ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – CINERAMA – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΖΕΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ –  ΝΑΝΑ – WESTCITY – TOWN CINEMAS – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON OΠΕΡA κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE κ.α.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Ο Γαλαξίας (La voie lactée, Γαλλία / Iταλία, 1969)

του Λουίς Μπουνιουέλ παραμένει μια ιδιοφυής σάτιρα που καταφέρνει γερή γροθιά στο στομάχι της θρησκοληψίας και του θρησκευτικού φανατισμού.

ΑΘΗΝΑ: ΑΣΤΥ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024