Βραδιά κι αυτή η… ρουφιάνα απανταχού της γης του ΝΒΑ!

Πλάκα πλάκα με τόση συγκίνηση που κατέπεσε στο Ντάλας και στο Μαϊάμι, το δάκρυ όντως έπεφτε κορόμηλο!

Και ράιτ θρου και στρέιτ θρου, όπως τραγούδαγε ο συχωρεμένος ο Γιώργος Ζαμπέτας στα «Αποσπάσματα από έρωτες»!

Αμ έρωτες ήταν και πάλι η αιτία: οι έρωτες των Χιτ για τον «Flash» και των Μάβερικς για τον «German Wunderkind» που σημάδεψαν ανεξίτηλα και όσο κανείς άλλος την ιστορία τους, χώρια που εις έκαστος εξ αυτών εικονογραφεί το εξώφυλλο των θριάμβων…

Ο Νοβίτσκι οδήγησε το Ντάλας στον θρόνο το 2011, ενώ ο Γουέιντ σφράγισε τα τρία πρωταθλήματα του Μαϊάμι (2006, 2012, 2013), μάλιστα στο πρώτο εξ αυτών ο εμβληματικός αρχηγός του Μαϊάμι κονταροχτυπήθηκε σε μια συγκλονιστική και οργιώδη ένθεν και ένθεν σειρά τελικών με τον Ντιρκ!

Τους είχε τάξει, φαίνεται, η μοίρα από τότε να κατέβουν παρέα από την κεντρική σκηνή, να βγουν ταυτόχρονα στη σύνταξη και μάλιστα στο εντός έδρας κύκνειο άσμα τους που έβριθε από συγκίνηση και δάκρυα, να κοτσάρουν αμφότεροι από τριάντα πόντους!

Στην τελευταία εμφάνισή του στο σπίτι του (και ενώ ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τους Νετς), απογοητευμένος από τον in extremis αποκλεισμό των Χιτ από τα πλέι οφ, ο Γουέιντ τους οδήγησε στην άνευ αντικρίσματος νίκη επί των Σίξερς και απόλαυσε την υπέρτατη αποθέωση.

«Οσο κι αν προσπαθείτε δεν θα με κάνετε να κλάψω» είπε βουρκωμένος, έχοντας στο πλάι τον γιο του, ενώ την ίδια στιγμή βάραγαν τα τέλια από παντού, μηδέ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ εξαιρουμένου. «Εμείς οι λάτρεις του μπάσκετ, σε συγχαίρουμε για την τρομερή καριέρα και για τα ρεκόρ και ελπίζω ότι η επόμενη σελίδα στη ζωή σου θα είναι εξίσου εντυπωσιακή» έγραψε στο μήνυμά του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Πλανητάρχης διετέλεσε ελόγου του, πλανητάρχης του μπάσκετ υπήρξε και ο λεγάμενος!