Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα ψηλά

Η Ελλάδα ψηλά

Πώς καταφέρνουν να διακριθούν καινοτόμες εταιρείες

Η μιζέρια και η απογοήτευση για τις προοπτικές της χώρας παραμερίστηκαν έστω και για λίγο την περασμένη Τρίτη, στην εκδήλωση του Unifund, χάρη στα νέα παιδιά που με το κοφτερό μυαλό τους δημιουργούν μέσα στην κρίση.

Τρεις εταιρείες έλαβαν για τις πατέντες τους συνολική χρηματοδότηση 850.000 ευρώ.

Η εταιρεία Νanoplasmas, που αποτελεί τεχνοβλαστό του ΕΦΚΕ Δημόκριτος, κατάφερε να αναπτύξει ένα νέο βιοαναλυτικό μικροεργαστήριο (στο μέγεθος ενός σπιρτόκουτου) που αναλύει την ποιότητα του νερού και εντοπίζει το βακτήριο που ευθύνεται για τη νόσο των λεγεωνάριων, μια πολύ σοβαρή μορφή πνευμονίας με θνησιμότητα 15%. Η Νanoplasmas μπορεί να πραγματοποιήσει την ανάλυση του νερού σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ οι υφιστάμενες μέθοδοι που εφαρμόζουν τα εργαστήρια παγκοσμίως χρειάζονται 10-12 ημέρες. Η εφαρμογή είναι ιδανική για ξενοδοχεία (πισίνες), για σχολεία, νοσοκομεία κ.ά.

Η εταιρεία Bibecoffe ανέπτυξε μια συσκευή που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε επαγγελματική μηχανή καφέ, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα για την ποσότητα του καφέ που καταναλώνεται, για τις βλάβες αλλά και για την πρόληψη των ζημιών στις μηχανές. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της συσκευής είναι πως με τις πληροφορίες που στέλνει αποκαλύπτει αν η καφετέρια που έχει προμηθευτεί δωρεάν τη μηχανή καφέ από τον διανομέα χρησιμοποιεί τον καφέ του διανομέα και δεν προχωρεί σε προσμείξεις. Δεδομένου ότι στην Ευρώπη υπάρχουν 4 εκατ. μηχανές και οι διανομείς θέλουν να προστατέψουν τη φήμη τους, η εταιρεία έχει μπροστά της πεδίον δόξης λαμπρόν.

Η Allcancode, εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, παρουσίασε την τεχνολογία της που απλοποιεί τη διαδικασία παραγωγής λογισμικού σε sites και κινητά, κερδίζοντας χρόνο και κόστος για τον πελάτη. Ειδικότερα επιτρέπει τη δημιουργία συγκεκριμένων εφαρμογών και ιστοσελίδων μέσα σε μερικές ώρες, όταν σήμερα χρειάζονται αρκετές ημέρες και με την προϋπόθεση να έχει βρει κανείς τους ακριβοθώρητους developers.

Το Unifund έχει δύναμη πυρός 30 εκατ. ευρώ. Τα 20 τα έχει λάβει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και τα υπόλοιπα 10 από ιδιώτες επενδυτές, όπως η Εθνική και η Eurobank, αλλά και από τους πέντε partners που το ίδρυσαν. Αν και πρόκειται για ιδιωτικό ανεξάρτητο fund, λειτουργεί δίπλα σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για να ανιχνεύει προτάσεις που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας και να τις χρηματοδοτεί. To επόμενο διάστημα έχει ραντεβού για να αξιολογήσει 600 (!) επενδυτικές προτάσεις.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024