Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς είναι να μεγαλώνουμε αγόρι

Πώς είναι να μεγαλώνουμε αγόρι

Είναι πολύ σημαντικό να έχει θετικά ανδρικά πρότυπα που δίνουν έμφαση στην αγάπη και τη συμπόνια

Σαν γονείς, συνειδητοποιούμε ότι τα αγόρια είναι συνήθως πιο ενεργητικά, σωματικά και επιθετικά από τα κορίτσια. Αν και υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις και δεν έχουν όλα τα αγόρια την ίδια συμπεριφορά, το μεγάλωμά τους μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, είτε αφορά τη μαμά είτε τον μπαμπά.

Τι σημαίνει επιθετική συμπεριφορά; Αυτό που εσείς βλέπετε ως βία, όταν το παιδί παίζει έντονα ή υποκρίνεται ότι κρατά όπλο, για εκείνο μπορεί να σημαίνει ότι σώζει τον κόσμο. Όταν παίζει κλέφτες και αστυνόμους, μαθαίνει να διαχωρίζει το σωστό από το λάθος. Επίσης, αυτά τα παιχνίδια προωθούν τις φιλίες και την αυτοπεποίθηση. Αν το παιδί δεν έχει την πρόθεση να τραυματίσει κάποιον με παιδικά όπλα και σπαθιά, τότε είναι οκ να παίζει με αυτά χρησιμοποιώντας τη φαντασία του. Όταν παίζουν δύο παιδιά και το ένα νιώθει ότι το παιχνίδι ξεπερνά τα όρια, είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσετε στο δικό σας για την ενσυναίσθηση και για το πώς μπορούμε να τραυματίσουμε κάποιον, ακόμα και άθελά μας.

Επιδείξτε καλή συμπεριφορά. Αυτό που πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς όταν βλέπουν ότι το παιδί τους παίζει επιθετικά, είναι να ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόμο ή να τα τιμωρούν. Η σκληρή απάντηση δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο βίας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιβραβεύετε το παιδί όταν ακολουθεί τους κανόνες και φέρεται καλά στους φίλους του.

Δώστε έμφαση στην ευγένεια και την ευαισθησία. Για να αναπτύξετε κι άλλο την ευαίσθητη πλευρά του γιου σας, εξηγήστε τη σημασία της ευγένειας μέσα από το μοίρασμα με τους φίλους του ή της φροντίδας του κατοικιδίου σας. Είναι πολύ σημαντικό να έχει θετικά ανδρικά πρότυπα που δίνουν έμφαση στην αγάπη και τη συμπόνια.

Ενθαρρύνετε τη συναισθηματική έκφραση. Όταν τους επιτρέπετε να είναι ευαίσθητοι, τους είναι και πιο εύκολο να μιλούν για τα συναισθήματά τους. Μπορεί να πάρει χρόνο μέχρι να καταφέρνουν να το κάνουν, οπότε δείξτε υπομονή και κατανόηση. Μην το πιέζετε με ερωτήσεις. Απλώς δώστε του μία αγκαλιά και υπενθυμίστε του ότι είστε εκεί όταν σας χρειαστεί.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024