Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βιρτζίνια γύρισε ξανά το Rocky III!

Η Βιρτζίνια γύρισε ξανά το Rocky III!

Εκτός από μια περίπου Cinderella Story (υπό την έννοια ότι οι Καβαλίερς είχαν να παίξουν σε Φάιναλ Φορ από το 1984 και πέτυχαν τον παρθενικό θρίαμβό τους), πρόκειται και για μια υπόθεση εξιλέωσης...

Tην αφίσα της ταινίας «Rocky» με τον Σιλβέστερ Σταλόνε (αποκάλυψε ότι) είχε κρεμάσει στα αποδυτήρια της John Paul Jones Arena o Τόνι Μπένετ και αυτή η οιστρηλασία έπιασε τόπο!

Εμπνεύσθηκαν δηλαδή όλοι οι Ιππότες της Βιρτζίνια από το πείσμα του Ρόκι Μπαλμπόα για να επιστρέψουν κι ελόγου τους δριμύτεροι μετά το περσινό φιάσκο, να νικήσουν στην παράταση το Τέξας Τεκ με 85-77 και να ανέβουν στην κορυφή του κολεγιακού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ογδοντάχρονη ιστορία του θεσμού!

Εκτός από μια περίπου Cinderella Story (υπό την έννοια ότι οι Καβαλίερς είχαν να παίξουν σε Φάιναλ Φορ από το 1984 και πέτυχαν τον παρθενικό θρίαμβό τους), πρόκειται και για μια υπόθεση εξιλέωσης…

Η ομάδα την οποία είχε κυκλώσει εξ αρχής στο δικό του bracket o (σαράντα χρόνια φούρναρης στο NCAA) Ρικ Πιτίνο, αποτελεί μια κλασική περίπτωση «Redeem Team»: πέρυσι που πάλι θεωρούνταν διεκδικητές του τίτλου είχαν αποκλεισθεί στον πρώτο γύρο του Τουρνουά των 64, γνωρίζοντας μια σοκαριστική ήττα με διαφορά είκοσι πόντων από το άσημο Μέριλαντ Μπάλτιμορ Κάουντι.

Εναν χρόνο αργότερα σκούπισαν τα δάκρυά τους, σφυρηλάτησαν τον γενναίο χαρακτήρα τους, ατσαλώθηκαν και με άρμα μάχης την «take no prisoners defense» ξεπέρασαν τις αντιξοότητες που τους έτυχαν και διήνυσαν όλο τον δρόμο προς την κορυφή.

Οντως των λεγάμενων το έλεγε η καρδιά τους στην αναρρίχησή τους προς τον θρόνο, χώρια που είχαν κιόλας τον κατάλληλο ήρωα την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση: στον προημιτελικό έμειναν ζωντανοί με το καλάθι του Μαμάντι Ντιακιτέ και νίκησαν στην παράταση το Περντιού, στον ημιτελικό επιβλήθηκαν του Ομπερν με τις τρεις βολές του Κάιλ Γκάι (από αμφισβητούμενο φάουλ) σε νεκρό χρόνο και στον τελικό που κρίθηκε πάλι στον έξτρα χρόνο σώθηκαν από το τρίποντο του ΝτιΑντρε Χάντερ στα 15 δευτερόλεπτα.

Αυτή όντως υπήρξε η μπασκετική παραλλαγή στο Rocky III και μάλιστα με την ίδια μουσική υπόκρουση, το «Εye Of The Tiger»!

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024